Engellilere evde bakım aylığı ödemeleri öne alındı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım aylığı ödemelerinin 9 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı.

Engellilere evde bakım aylığı ödemeleri öne alındı
Engellilere evde bakım aylığı ödemeleri öne alındı
GİRİŞ 04.08.2019 11:23 GÜNCELLEME 04.08.2019 11:34
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım aylığı ödemelerinin 9 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

 

TEMMUZ AYINDA 1.384 TL'YE YÜKSELDİ

Selçuk, yazılı açıklamasında, evde bakım maaşının 2019 yılı Ocak-Haziran döneminde bin 305 lira olduğunu, bu tutarın temmuzdan itibaren bin 384 liraya yükseldiğini hatırlattı.

Geçen yıl 513 bin engelli için yaklaşık 6,6 milyar lira kaynak aktarıldığını anımsatan Selçuk, 2019 Ağustos ayında da 513 bin engelli için 711 milyon lira kaynak aktarılacağını belirtti.

9 AĞUSTOS'TA HESAPLARA YATIRILMIŞ OLACAK

Bakan Selçuk, Kurban Bayramı'nın 11 Ağustos'ta başlaması ve 4 gün resmi tatil olması nedeniyle evde bakım aylığı ödemelerinin bayram öncesinde yapılacağını bildirdi. Selçuk, "Evde bakım aylığı ödemeleri, 9 Ağustos Cuma günü hesaplara yatmış olacak. Evde bakım yardımı engelli vatandaşlar ve ailelerine bayram öncesi ekonomik destek sağlamak amacıyla erken ödeniyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin bayramlarını tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 22
  • kerime Derya 4 yıl önce Şikayet Et
    Yuzde kac olmasi lazim bu evde bakimi almasi icincocuklar yazarsaniz memnun oluruz
    Cevapla
  • Halkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde engelli ayligini birakip bakicimizmi olsak bakici bizden fazla aliyor ve benim bakicim yokk nasil yapabilirm benim engel oranim % 70 es bakici olabilirmi ???
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    2019 Ekpss tercih atama takvimi aylardır açıklanmadı mağdur olduk binlerce engelli aralık ayından bu yana bekliyor biran önce atama tarihlerini belirleyin enaz 5000 engelli ataması istiyoruz!.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım lütfen bu engelli bakıcısına bir sigorta bağlayın lütfen saygılar
    Cevapla
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım zam için çok teşekkür edriz Ama sizden ricam engelli bakıcısına sigortalı yapsanız çok seviniriz bu bakıcı var oldukça engelliye bakıyor ama hiç bir sigortası yok bu bakıcı yarın yaşlandığı zaman ne yapacak bari sigortalı yaptığınız da emekli olsun.. REİS e selamlar saygılar sizleri seviyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle