Vagon üretiminde imzalar atıldı

TÜDEMSAŞ ve Gökyapı ihraç etme amacıyla konteyner taşıma vagonu üretecek. İki şirket arasında imzalanan protokole değinen TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Mehmet Başoğlu, “Üretim ve ihracatın ülke için ne kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

Vagon üretiminde imzalar atıldı
Vagon üretiminde imzalar atıldı
GİRİŞ 04.08.2019 08:54 GÜNCELLEME 04.08.2019 08:54

Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii AŞ (TÜDEMSAŞ) ihraç edilmek üzere konteyner taşıma vagonu üretecek. Yapılan açıklamaya göre, TÜDEMSAŞ ve Gökyapı iş birliğiyle üretilecek 80 feetlik mafsallı konteyner taşıma vagonu için protokol imzalandı. Üretilecek vagonlar dünyanın birçok bölgesinde vagon kiralama hizmeti veren, uluslararası bir şirket konumundaki GATX firmasına ihraç edilecek. Yurt dışına ihraç edilecek Sggrs tipi konteyner taşıma vagonun ortak üretimi için düzenlenen imza törenine konuk olarak katılan GATX firmasının temsilcileri, imzalanan protokol öncesi fabrika sahasını gezerek, test aşamasındaki vagon üzerinde incelemelerde bulundu.

RAKİPLERİNDEN DAHA HAFİF OLACAK

Üretilecek vagonun özellikleri hakkında bilgi veren TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Mehmet Başoğlu ortak imalatını yapacakları 80 feetlik mafsallı, Sggrs tipi yük vagonunun boyunun 26,39 metre, darasının 24 bin 700 kilo olduğunu bildirdi. Bu vagonun darasının benzerlerine göre daha hafif olduğunu vurgulayan Başoğlu, şöyle konuştu:

"Vagonumuz bir seferde, 4 adet 20 feetlik veya 2 adet 40 feetlik konteyner taşıyabiliyor. Tam doluyken maksimum hızı saatte 100 kilometre, boşken maksimum hızı ise saatte 120 kilometredir. Üretim yapmanın, katma değer oluşturmanın, istihdama katkı sağlamanın ve ihracat yapmanın ülke için ne kadar önemli olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.”