2019 En az lise mezunu polis alımı ne zaman? Başvuru şartları belli oldu

Polis alımları başlıyor. Polis Akademisi Başkanlığı, önceki gün beklenen duyuruyu yayımladı ve 24. dönem POMEM sözlü mülakat tarihlerini adaylara duyurdu. POMEM sözlü mülakat duyurusunun ardından adaylar 25. dönem POMEM ve 2019 yılı PMYO polis alımı ile PÖH alımı duyurusunu beklemeye başladı. Peki ilanlar ne zaman belli olacak? Lise mezunu polis alımı olacak mı? İşte tüm detaylar...

2019 En az lise mezunu polis alımı ne zaman? Başvuru şartları belli oldu
2019 En az lise mezunu polis alımı ne zaman? Başvuru şartları belli oldu
GİRİŞ 05.08.2019 09:08 GÜNCELLEME 05.08.2019 09:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Polis alımlarıyla ilgili yapılan açıklamaya göre 24. dönem POMEM sözlü mülakatlarının ve 9 Ağustos tarihine kadar devam edeceğine yer verildi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 24 dönem POMEM 3 bin kadın polis alımında sözlü mülakata kalan aday sayısının ortalama 21 bin civarında olduğunu aktardı. 2019 yılı itibariyle lisans ve ön lisans mezunu 21 bin aday polis olacak. Peki lise mezunu polis alımları ne zaman başlayacak? Polis alımları için şartlar belli oldu mu?

 

 

LİSE MEZUNU POLİS ALIMLARI BAŞLADI MI?

PMYO polis alımı kapsamında , lise mezunu 2500 kadın erkek öğrenci alımı yapılacak. PMYO 'larda verilecek 2 yıllık eğitimin ardından adaylar EGM bünyesinde polis memuru olarak göreve başlayacak. Lise mezunu adaylar arasındana TYT puanı ile yapılacak polis alımında başvuru kılavuzunun bu hafta içinde gelmesi bekleniyor. 

 

 

Süleyman Soylu, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada , Polis Akademisi Başkanlığı 'nın 24. dönem POMEM mülakatlarını sona erdirmesi ve 3 bin kadın polisin eğitime alınması sonrası 25. dönem POMEM için ilana çıkacağını , 25. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis memuru alımı yapılacağını söyledi. Bakan Soylu , ilanın Ağustos sonu ya da Eylül 'ün ilk günlerinde geleceğini ifade etmişti.

Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar Polis Akademisinin "http://www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

POLİS OLMAK İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELER?

T.C. vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, 1 Ekim 2019 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2019 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250.000 ham taban puan almış olmak,  Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından TYT puan türünden en az 150.000 ham taban puan almış olmak.

YORUMLAR 5
  • Şafii fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek bu şahit yakını 150 diğerleri 250 puan bu hak mı ? şimdi
    Cevapla
  • YagmurduasI 4 yıl önce Şikayet Et
    Birincisi Şahit değil Şehit. İkincisi Şehit = Allah ve Vatanı uğruna Canını Feda eden TSK ve Polis Memurlarına deniyor ki onlar çocuklarını bile gözetmeden canlarını ortaya koyarak hayatlarını vermişler bence belli bir kotada hiç puan istenmemeli. 2500 polisten %10'u 250 %20'si 125 çok fazla bir sayı değildir.
    Cevapla
  • Esentürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim arkadaşım 50 sefer geldi Bütün başarıyı elde ettiği halde kazanamadı diyor eline Kağıt tutuşturdular yani burada demek suki kazandırmıyorlar
    Cevapla
  • Güvenlikçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Özel güvenlik kimlik için yapılan müracaatlarda soruşturmaları biraz hızlanırsanız sn.bakanim.isbasi yapamıyorum. Iki aydır soruşturma devam ediyor hala bekliyorum. Etrafımdaki tanıdıklara söylüyorum bana gülüyorlar
    Cevapla
  • dogrudur 1454 4 yıl önce Şikayet Et
    sana bir tüyo cimere yap sikayetini kartin 15 gun icinde elinde
    Cevapla