Dünyanın antibiyotiği Türkiye’de üretilecek

Dünyanın önde gelen ilaç firmalarından Sanofi, İtalya’daki antibiyotik üretimini Türkiye’ye taşıma kararı aldı.

Dünyanın antibiyotiği Türkiye’de üretilecek
Dünyanın antibiyotiği Türkiye’de üretilecek
GİRİŞ 31.07.2019 06:29 GÜNCELLEME 31.07.2019 06:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Şirket, özel bir teknoloji ve altyapı gerektiren bu üretim projesi için, Birgi Mefar’la anlaştı. Yapılan iş birliği kapsamında şimdiye kadar Sanofi’nin İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirdiği üretim, 3 milyon avro yatırımla Türkiye’ye taşınacak.

Böylece bu teknoloji ilk defa Sanofi ağının dışında üretilerek,  başka bir ülkeye transfer edilmiş olacak. Ağır enfeksiyonların tedavisinde hastanede kullanılan antibiyotik, Türkiye’den dünyanın 40 ülkesine ihraç edilecek. Yeni teknoloji transferi yatırımının, Türkiye’ye 6 yılda 500 milyon TL kazandırması hedefleniyor. Proje kapsamında ilk üretim 2020 yılında başlayacak ve 2021 yılında Sağlık Bakanlığı’na ruhsat başvurusu yapılacak.

Projenin imza töreninde konuşan Sanofi  Türkiye Ülke Başkanı Cem Öztürk “Projemizle tüm dünya Türkiye’de ürettiğimiz antibiyotikleri kullanacak. Türkiye antibiyotik pazarında 22 milyon TL ciroya ulaşan ürünümüzü yerel olarak üreteceğiz” dedi. Proje kapsamında bir ekibin İtalya’da eğitim almaya başladığını belirten Birgi Mefar Şirketler Grubu CEO’su Faik Somer ise, üretim için birçok ülke arasından Türkiye’nin seçilmiş olmasının Türk ilaç sanayiinin geldiği başarı noktasını ortaya koyduğunu söyledi.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 10
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada kimyasal antibiyotik tüketiminin en fazla olduğu ülkelerin başında olup ve bu konuda en iyi pazarlardan biri olunca gayet karlı bir yatırım olacak tabi kendileri açısından.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi en çok antibiyortik meraklısı millet olduğumuz için normal.. Avrupada kullanan bile yok.. Yapıcı etkisinden çok yıkıcı etkisi var. Boşuna kamu spotu yapılmıyor kafanıza göre istemeyin kullanmayın diye
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    daha çok fabrika gelir inşallah. ne de olsa çinde asgari ücret 400 dolar bizde 370 dolar. ee çin pazara uzak biz yakın.. niye gelmesin adam
    Cevapla
  • bahçeli matematiği 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tür hesaplar yıllık yapılır. 6 yılda 500 ne demek yahu . 24 yılda 2 milyar demek kadar aptalca..
    Cevapla
  • Seref 4 yıl önce Şikayet Et
    İlacın cihazın tehlif hakları bizde olan yerisi üretilmeli yoksa catsa yaptırımları geldiğinde bin mişman oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle