Emekliye bin 159 TL ikramiye müjdesi

Bin liralık Kurban Bayramı ikramiyesini önümüzdeki hafta almaya hazırlanan emekliler, tutar artışı müjdesi bekliyor. Eğer artış TÜFE’ye bağlanırsa, ikramiye 2020’de bin 159 liraya çıkabilecek. Emekliler yıllık 318 lira avantaj sağlayacak.

Emekliye bin 159 TL ikramiye müjdesi
Emekliye bin 159 TL ikramiye müjdesi
GİRİŞ 30.07.2019 10:50 GÜNCELLEME 30.07.2019 10:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Emeklilerin gündemine bayram ikramiyesi oturdu. Ramazan Bayramı’ndan önce bu yılın ilk bayram ikramiyesini alan emekliler, ikinci ödeme için de gün sayıyor. Emekliler, biner lira Kurban Bayramı ikramiyesini önümüzdeki hafta almaya hazırlanıyor. Kesin ödeme tarihi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulacak. Emekliler de açıklanan tarihte hesaplarından parasını çekebilecek.

KİM, NE KADAR ALIR?

Milyonlar, bir yandan ödeme tarihini beklerken, bir yandan da tutarın artırılması talepleri için alınacak kararı merak ediyor. Türkiye Emekliler Derneği, bin liralık bayram ikramiyesinin her yıl yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artırılmasını istiyor. Bu talep hayata geçerse emeklilerin, dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiyeleri her yıl zamlanacak. Yeni Ekonomi Programı’nda bu yılki enflasyon tahmini yüzde 15.9 olarak yer alıyor. Bu tahmine göre, emeklilerin bayram ikramiyesi bin 159 liraya ulaşabilecek. Takvim'in haberine göre, emekliler, önümüzdeki yıl 318 lira artışla toplam 2 bin 318 lirayı cebine koyabilecek. 

YENİLER DE YARARLANACAK

Kurban Bayramı ikramiyesinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Bu ödemeden, söz konusu tarihe kadar emekli ya da ölüm aylığı bağlananlar da yararlanabilecek. Yeni emekliler biner lira, vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da ölüm aylıkları oranında ikramiye alacak.

YORUMLAR 2
  • hep ileri.. 4 yıl önce Şikayet Et
    geçen sene neden tüfeye bağlanmadı?
    Cevapla
  • İlyas 4 yıl önce Şikayet Et
    El insaf be kardeşim..
    Cevapla