11 yıl sonra bir ilk! Piyasalar nefesini tuttu

Piyasalar için kritik bir hafta daha başladı. Küresel piyasalar, 31 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası’nın (FED) kritik faiz kararına odaklanırken, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Enflasyon Raporu takip edilecek.

11 yıl sonra bir ilk! Piyasalar nefesini tuttu
11 yıl sonra bir ilk! Piyasalar nefesini tuttu
GİRİŞ 30.07.2019 10:09 GÜNCELLEME 30.07.2019 10:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fed’in 2008 yılından bu yana ilk kez faiz indirmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan kritik Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı bugün başlayacak. Analistler, ABD’de cuma günü açıklanan ikinci çeyrek GSYH verisinin yıllık yüzde 2.1 ile beklentilerin üzerinde artmasına karşın öncü verilerin imalat ve ekonomik aktivitedeki yavaşlamaya işaret etmesi ve enflasyon riskinin halen düşük olması edeniyle Fed’in faiz indirimine gideceğini belirtiyor. 

 

 

ÇARŞAMBA KRİTİK GÜN

Kararları çarşamba günü açıklanacak FOMC toplantısından 25 baz puanlık faiz indirimi bekleniyor. FED’in karanını bekleyen dolar haftaya yüzde 0.35 düşüşle başladı. Dolar en düşük 5.57 lira ve en yüksek 5.6709 lirayı gördükten sonra, günü 5.58 liradan kapattı. Borsa ise yüzde 0.52 değer kazanarak 103 bin 373 puana ulaştı. Analistler teknik açıdan BIST 100 endeksinde 103.400 ve 105.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu dile getiriyor. Analistler, bu hafta ayrıca ABD ve Çin arasında başlayacak ticaret müzakerelerini de takip edileceğini belirterek, yurt içinde ise TCMB Başkanı Murat Uysal’ın 31 Temmuz’da açıklayacağı temmuz ayı Enflasyon Raporu’nun gündemin odağında bulunduğunu söyledi.

 

 

YORUMLAR 12
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar ve altın 1 gecede artacak hazır olun
    Cevapla
  • malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    sen bekle artacak dolara yatırdığın paran varsa çek kenan zarar etmiyesin
    Cevapla
  • malik 4 yıl önce Şikayet Et
    dolar düşüyor elektriği akaryakıtı düşürün
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin en büyük altın tedarikçisi Almanyadır. Yani ithal ettiğimiz altının yüzde sekseni Almanyadan. Altın zengini ülkeyiz fakat birileri altın çıkarmamıza izin vermiyor. Hemde hiç siyanür kullanmadan en son teknolojiyle çıkarmamıza rağmen. Türkiyenin altın çıkarmasını ptotesto eden eylemlerin arkasında Alman vakıfları vardır, bu vakıfların da en büyük bağışçıları Alman altın üreticileridir. Yani tezgah güzel kurulmuş. Geriye bir tek yerli işbirlikçi hainleri bulmak kalıyor o da bizde bolca var.
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna müsade etmeyen ve Türkiyde algı oluşturan Almanya dır .Araştırın göreceksiniz..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Köylülere "Siyanürsüz altın çıkaracağız" demiyorlar ki, "su ve siyanür sızdırmayan havuz yapacağız, siyanürü orada tutacağız" diyorlar. Köylüler de havuzun sızdırma riskini göze alamıyor.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    25 bazlık bir indirim bu kadar heyecana gerek yok.
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    425 sade 25 değil ya .?
    Cevapla
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bizim Mrkz Bankasıda eş zamanlı olarak onun indirdiğinin karşılığı kadar faiz indirmeli tam zamanı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle