Beğenmediğimiz rakamları Avrupalı hayal edemiyor

Mobilya, mutfak, kapı, banyo mobilyası, gardırop gibi ürünlerde konsept tasarımlara imza atan Hafele Türkiye’nin İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun; Türkiye’de ilk yarıda 500 bine yakın konut satıldığını, bunun Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerde yıllık rakam bile olmadığını söyledi.

Beğenmediğimiz rakamları Avrupalı hayal edemiyor
Beğenmediğimiz rakamları Avrupalı hayal edemiyor
GİRİŞ 30.07.2019 08:49 GÜNCELLEME 30.07.2019 08:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

“Bizim beğenmediğimiz talep, Avrupa’da hayal bile edilemeyen bir rakam” ifadesini kullanan Uytun; “Merkez Bankası, faizleri 425 baz puan indirerek, enflasyon ile aradaki makası daraltmada önemli bir adım attı. Bu, konut piyasasına olumlu yansıyacak. Bir anda değil ama üç aylık perspektifte canlanma bekliyorum. İpotekli satışların arttığını göreceğiz. Türkiye’de her yıl 600 bin çift evleniyor, 150 bin civarında çift boşanıyor. Kentleşme oranı yüzde 78 ve 2023’e kadar yüzde 84’ler öngörülüyor. Yabancı ilgisi yüksek. Nitekim ev sahipliği oranı da yüzde 60 seviyesinde. Dolayısıyla gidecek yol var” dedi.

 

 

YORUMLAR 3
  • ne alaka 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da italya da konut ihtiyacı olan kişi sayısı ile bizim ülkemizde konut ihtiyacı olan kişi sayısı kaç bu önemli
    Cevapla
  • muallim 4 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü onlar yapılaşma işini yıllar önce bitirdiler. Biz daha yeni başladık adam akıllı binalar yapmaya
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yapılan binaların ömrü 20 30 sene Avrupa'daki adamlar dedesinin dedesinin dedesinin eviyle aynı evde yaşamaya devam ediyorlar o yüzdendir bence
    Cevapla