Trump: AB ve Çin faizleri indirirken Fed hiçbir şey yapmıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Çin´in üreticilerine fayda sağlayan nicel genişleme politikaları uygularken ABD Merkez Bankası´nın (Fed) faiz indirimi yönündeki kararsızlığını eleştirdi.

Trump: AB ve Çin faizleri indirirken Fed hiçbir şey yapmıyor
Trump: AB ve Çin faizleri indirirken Fed hiçbir şey yapmıyor
GİRİŞ 29.07.2019 17:35 GÜNCELLEME 29.07.2019 17:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:
 
"AB ve Çin faizleri indirerek sistemlerine para akıtmaya ve üreticilerinin ürünlerini satmalarını kolaylaştırmaya devam edecek. Bu arada oldukça düşük enflasyonla Fed hiçbir şey yapmıyor ve (diğerleriyle) karşılaştırıldığında hiçbir şey yapmamaya devam edecek."
 

Fed, daha önce faizleri artırması sebebiyle Trump´ın eleştirisine maruz kalmış ve Trump söz konusu politikanın ekonomiye zarar verdiğini öne sürmüştü. Beklentiler, Fed´in 0.25 baz puan faiz indirimine gidebileceğine işaret ederken, merkez bankası Çarşamba günü yeni faiz kararını açıklayacak.
 

 

 

YORUMLAR 4
  • Zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Çaresiz başkan!!! Vay zavallım vay! Bir türlü sana başkanlık yaptırmadılar. Geldiğin günden beri, bizim Kılıçdaroğlu gibi sabah tükürdüğünü akşam yalamak zorunda kalıyorsun. Bir illeri 2 geri, 2 illeri bir geri. Korkaksın! Hırlıyorsun ama ısıracak dişlerin yok.
    Cevapla
  • Abo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Twitt in anlamı Fed indirimi pas geçecek.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Önceden ülkeler hep fed ‘e bakar faiz düşermi yükselirmi ekonomiyi ona göre ayarlardı. Şimdi ülkeler birlik oldu kendi bankalarıyla faizi düşürerek fed’i takmaz oldular. Fed de mecbur dünyaya uymak zorunda kalacak. Faizi düşürecekte düşürecek. Bir ülkeye not verirken o ülke arkasında diğer ülkeler olursa fed bunada çare bulamayarak notunu vermekte zorlanacak. E sonuçta faizli dolar vermeye çalışıyor...Birlikten kuvvet doğar.
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı faizi yüzde 50 düşürmesi lazım çok fazla... Türkiyede düşürecek meçbur dünya genelinde tiçaret tıkandı
    Cevapla