'Konut kredilerinde faiz düşürülmeli'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ekonominin canlanması için konut fiyatlarının ve konut kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğini belirtti.

'Konut kredilerinde faiz düşürülmeli'
'Konut kredilerinde faiz düşürülmeli'
GİRİŞ 29.07.2019 08:50 GÜNCELLEME 29.07.2019 08:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekonomide alınan tedbirlerin piyasalarda yansımasının çok olumlu olduğunun altını çizen Palandöken, konut kredi faizlerinin düşürülmesinin önemli olduğunu kaydetti. Palandöken, stoktaki konutların uygun fiyata satışının sağlanması gerektiğine işaret ederek, “İnşaat sektöründe son açıklanan satış rakamları fiyatların aşağı çekilmediğini gösteriyor. Asgari ücretin 2 bin lira olduğu bir ülkede 2 milyon liraya ev satmaya çalışmak çok normal değil. Merkez Bankasının faiz kararının ardından konut kredi faizleri de düşürülmeli.  Böylece 2 milyona yakın konut stoku kısa zamanda erimeye başlar” dedi.

 

 

YORUMLAR 3
  • Vatansever db 4 yıl önce Şikayet Et
    En son mayıs/2013 de konut kredilerini 0,67 den yapılandırıp, yeni alınan konut için de 0,65 den kredi çekebiliyorduk. Bu durum dev yutakların işine gelmedi tabi ki. Ve bir gezi olayları uydurdular ve kafataslarının içi boş kim var kim yoksa hepsini meydanlara salıp iplerini de biraz uzun tuttular sonuç ortada. Yıllardır yutmaya devam ediyorlar. Bu yüzden konut kredi faizleri en fazla 0,50 olmalı ve hatta daha da düşük.
    Cevapla
  • Ali İZMİR 4 yıl önce Şikayet Et
    merke bankası faiz düşürdü sıra bankalarda ,bankalar bekliyorda.ZİRAAT.VAKIF.HALK niye bekliyor bunlar devlet bankası değilmi düşürsünler hepsi faizleri 0.99 DEVLET BANKALARI BU YILDA HALKA ÇALIŞSIN kar amacı gütmesinler 1 yıl neymiş efendim devlet bankası kar etmeden çalışırmı ozamanadı devlet bankası oluo diğer bankalardan farkı ne bence bu 3 banka direk faizleri düşürüsn 0.99 a ki 0.99 DAN BİLE MİLYAR TL YILLIK KAR ELDE EDERLER.devlet bu kadar açgözlü olmamalı ,DEVLET GİDERİNİ KISMALI,GELİRİNİ VERGİLERİ ARTTIRMADAN ÖNCE.
    Cevapla
  • vatandaş m. 4 yıl önce Şikayet Et
    Konut kredi faiz oranları düşsün elbette. ancak konut fiyatları da düşmeli.. müteahhitler lüx yaşamlarından geri kalmıyor ancak 1'e 5 1'e 10 kazanma devri sona ermeli artık.
    Cevapla