Sağlıkta büyük dönüşüm! Büyük bir hizmet daha

Bir dönem muayene olmak için kuyruklarda perişan olan vatandaşa yönelik sağlık hizmetlerine bir yenisi daha eklendi. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin tamamını kapsayan Acil Sağlık Hizmetleri organizasyon yapısını kurdu. Sadece yurt içi değil yurt dışından da vatandaşlar en kısa sürede hastaneye ulaştırılıyor.

Sağlıkta büyük dönüşüm! Büyük bir hizmet daha
Sağlıkta büyük dönüşüm! Büyük bir hizmet daha
GİRİŞ 28.07.2019 08:02 GÜNCELLEME 28.07.2019 08:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin tamamını kapsayan Acil Sağlık Hizmetleri organizasyon yapısını kurdu. Geçen yıl 5 milyon vatandaşın ambulanslarla müdahale edilerek hastanelere nakli gerçekleştirildi. Bakanlık yıl başında 4 bin 900 olan ambulans sayısını, 6 ay içinde 5 bin 539’a çıkardı. 2002 yılından bu zamana kadar ambulans başına düşen nüfus 106 binden 17 bine indirildi. Yeni açılan 112 istasyonlarıyla, sayısı 2 bin 801’e çıkarıldı.

EN ZOR ŞARTLARDA İMDADA YETİŞİYOR

Türkiye, tüm vatandaşlarına hava ambulansı hizmetini ücretsiz olarak sunan tek ülke. 4 ambulans uçak, 17 helikopter, 6 deniz bot ambulansı mevcut. 2008 yılından günümüze kadar hava ambulansları ile 43 bin 750 vakanın nakli gerçekleştirildi.

2007 yılından itibaren 6 deniz bot ambulansı ile 16 bin hastanın nakli gerçekleştirildi. Paletli ambulanslarla en zor iklim ve coğrafya koşullarında bile hastaların imdadına yetişiliyor. 2010 yılından bugüne 34’ü bu yıl olmak üzere yurtdışından 637 vatandaş ambulans uçaklarla tedavi için yurtdışından Türkiye’ye getirildi. Türkiye vatandaşına hassasiyet gösteriyor. Bakanlık, seyahat veya iş amaçlı yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına da hizmet veriyor. Bu kapsamda en çok hasta hac ve umre ziyaretleri dolayısıyla Suudi Arabistan, seyahat yoğunluğu ve yaklaşık 4 milyon gurbetçinin yaşadığı Almanya ve Fransa’dan getirildi.

Yeni Şafak

YORUMLAR 14
  • Alim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların bazılarının altından çoğu devlet kısa zaman içinde ne yerinde kalırdı nede yapabilirdi, hatalar varmı tabiki var ama bu duruma gelebildiğimize Allah’a hamdolsun.
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte Devlet bu.İnsana ve İnsanına değer veren her zaman yanında olan devlet bu.2002 Öncesi hastahanelerde rehin kalma döneminden Uçak ve helikopterlerle hastalarına hizmet veren devletin sağlık hizmetlerine kavuştuk.
    Cevapla
  • g.s 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsan yap. bir kisim insanin gozu de kalbi de muhurlenmis.. bunlari begenmiyor hala laf atiyor. Allah sonumuzu hayrede
    Cevapla
  • hayat 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimse Erdoğan'a teşekkür etmiyor herkes eleştiriyor yazık Bu milletin gözü kör olmuş Çok bu millete bunlar
    Cevapla
  • abuzer kılınç 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ına kurban REİS
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle