Trump'tan Türkiye ve Çin itirazı: Reform yapılmalı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dünya Ticaret Örgütü'nde olası bir reformun gündeme alınması ve Çin'e ayrıcalık yapıldığını öne sürerek gelişmekte olan ülkeleri belirleme kriterlerinin değiştirilmesi için talimat verdiği belirtildi. Trump, Türkiye, Çin ve diğer bazı zengin ülkelerin 'gelişmekte olan ülkeler' statüsünde yer almaması gerektiğini söyledi.

Trump'tan Türkiye ve Çin itirazı: Reform yapılmalı!
Trump'tan Türkiye ve Çin itirazı: Reform yapılmalı!
GİRİŞ 27.07.2019 21:50 GÜNCELLEME 28.07.2019 01:05
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray tarafından ABD Ticaret Temsilciliği'ne gönderilen yayınlanan belgeye göre Trump, aralarında Türkiye ve Çin'in de olduğu zengin bazı ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) tarafından gelişmekte olan ülkeler olarak sınıflandırılmasının yanlış olduğu görüşünde.

 

 

"BU ÜLKELER ARTIK GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER STATÜSÜNDE OLMAMALI"

Trump Gelişmekte Olan Ülkeler arasında bir taraftan, satın alma gücü paritesi temelinde kişi başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ile ölçülen dünyanın en zengin ekonomilerinden Brunei, Hong Kong, Kuveyt, Macao, Katar, Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeleri sayarken, diğer taraftan da Türkiye, Güney Kore ve Meksika gibi G-20 ve OECD ülkelerini de örnek gösterdi.

 

 

Belgede, "Dünyanın en zengin ülkelerinin gelişmekte olan ülkeler statüsünde bulunması, sadece diğer gelişmiş ülkelere değil, aynı zamanda özel ve ayrıcalıklı bir rejimin gerektiği ekonomilere de zarar veriyor. Gelecekte konulacak kuralların göz ardı edilmesi de dahil olmak üzere DTÖ kurallarına ilişkin bu tür ihmaller göz ardı edilemez" denildi.

KAYNAK: SPUTNİK, HABER7
YORUMLAR 79
  • Bizde yedik 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam yaptırımı kılıfına uyduruyor işte Çin’le Türkiye’ye direkt vergi koymak yaptırım olur karışı tl gelir diye siz gelişmiş ülkesiniz büyüksünüz Zenginsiniz deyip basıyor yaptırımı
    Cevapla
  • Vatnimmmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani özetle diyorlarki biz en buyuk ekonomik güç olalım bide bizim istediklerimiz bizim kontrolümüzde bir güç olsun diğer geri kalan ülkelerin ekonomileri belli statüde olsun onlarında kontrolü bizde olsun.Oldu sizinya bu dunya siz yarattınız bu dünyayı düzen kuruyorsunuz.Her ülkenin büyümeye ve gelişmeye hakkı hakkı vardır ve öylede olacak.Biteceksiniz muhtaç olacaksınız ac gözlü ülke ABD
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD bile anladı gelişmiş ülke olduğumuzu, içimizdeki mankurtlar hala anlayamadı. Ağzını açan "bizim gibi gelişmekte olan ülkeler..." diye açıyor. Bak adam açık açık söylüyor. Artık birinci ligdeyiz.
    Cevapla
  • Osmanlı_Torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah sen olayı anlamamışsın. Jax ın dediği gibi gelişmekte olan ülkeler abd ye daha düşük vergiler ile mal gönderebiliyor. gelişmiş ülke olursan vergin artacak.
    Cevapla
  • jax 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş maalesef henüz o ligde değiliz. Adamın derdi bizi gelişmiş ülke kategorisine sokup daha fazla vergi almak...
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    acik acik TR yi dsman ilan ettiler
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu siz kimsiniz kafanıza göre dünyanın bütün ülkelerine müdahale ediyor istediğinize nükleer siah ürettiriyor istemediğiniz ürettirmiyor terör örgütleri üretip ulkeler işgal edip haritalar çiziyor darbrler yapıp yonetimler değiştiriyorsunuz kimden alıyorsunuz bu yetkiyi akıllı olun dünya değişti artık sizin çifliğiniz olmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle