45 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek

Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde bulunan ve 45 dakikada geçilebilen 24 kilometrelik Kazdağları rampaları, yapımı devam eden iki tünelin 2023'te tamamlanıp hizmete açılmasıyla 5 dakika gibi kısa bir sürede geçilebilecek.

45 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek
45 dakikalık yol 5 dakikaya düşecek
GİRİŞ 26.07.2019 10:18 GÜNCELLEME 26.07.2019 16:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan kara yolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde yapımı süren ve 45 dakikalık ulaşımı 5 dakikaya düşürmesi hedeflenen iki tünel, 2023 yılında açılarak bölge trafiği rahatlatılacak.

 

 

Yüksek turizm potansiyeli dolayısıyla özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğu artan bölgedeki Kazdağları rampaları, projenin tamamlanmasıyla sürücülerin "korkulu rüyası" olmaktan çıkacak.

BÖLGENİN GELİŞİMİNE DE KATKI SUNACAK

 

 

Çanakkale ve İzmir limanları ulaşımının hinterlandında bulunan lojistik kara yolu altyapısını oluşturan yolun hizmete açılmasıyla, Kuzey Marmara ile Güney Marmara ve Ege Bölgesi arasında ulaşım kolaylaşacak. Bu sayede trafikte can ve mal güvenliği temin edilerek bölgenin turizm, ticaret ve sosyoekonomik gelişimine de katkı sağlanacak.

 

YORUMLAR 1
  • Adıyaman lı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adıyaman Malatya arasinda da benzer bir yol var. Ama herhangi bir çalışma yok. Oysa ki Adıyaman Ak Parti ye en çok destek veren illerin başında geliyor.
    Cevapla