12 milyon kişi kullanıyor! Hayatı kolaylaştıracak...

Tüm sağlık bilgilerini tek bir platformda toplayan ve 12 milyon kullanıcıya ulaşan e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi'nde vatandaşların hayatını kolaylaştıracak uygulamalar devreye giriyor.

12 milyon kişi kullanıyor! Hayatı kolaylaştıracak...
12 milyon kişi kullanıyor! Hayatı kolaylaştıracak...
GİRİŞ 26.07.2019 09:41 GÜNCELLEME 26.07.2019 09:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi:

 

"Kullanıcılara ait tahlil sonuçları çıktığında, randevu saatleri yaklaştığında, kişiye sağlığıyla ilgili öneri verilmesi gerektiğinde cep telefonlarına anlık bildirimler gönderilecek. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme ve uyarıların yanında yapay zeka temelli beslenme uygulaması da e-Nabız'a gelecek yenilikler arasında yer alacak.

12 milyon 362 bin 65 kişinin profil oluşturduğu e-Nabız üzerinden 202 bin 215 kişi organ bağışı bildirimi yaptı. Bu bildirimler sonucu 3 milyon 134 bin 544 organ bağışlandı. Ayrıca sistem üzerinden 53 bin 311 kan bağış işlemi gerçekleşti"

 

 

YORUMLAR 6
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin kişisel bilgileri, hastalıkları üçüncü kişilerde dolanıp duruyor. Böyle bir şey olamaz, olmamalı. Bu gibi şeyler çok mahrem şeylerdir.
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mükemmel sitemleri Milletimizin hizmetine sokanlardan ALLAH Razı olsun Özelikle Eczanelerde ilaç aldığımız zaman Eczaneler zaman ne kadar fark ödeyeceğimiz bilgisi geliyor Eczanelerde fazla fark çıkartamıyorlar İnsanlar bu konuda uyanık olmazsa bazıları hala fazla fark almaya çalışıyorlar. ALLAH Devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • TOSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    teknoloji baş belasıdır
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    kafa yapını değiştir.
    Cevapla
  • IYI 4 yıl önce Şikayet Et
    ben kullanitorum gayet memnunum aile hekimi mesala cok uzakti hemen e nabizdan daha yakin bir aille hekimine aldim cok rahat oldu
    Cevapla
  • Emrah Ç. 4 yıl önce Şikayet Et
    hala daha çok yetersiz devlet hastanelerinin sonuçlarının hepsi düşmüyor yada çok geç düşüyor her hastanenin kendi tahlil sorgulama sayfası var bunlarında çözülmesi lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle