Gurbetçiler geldi, satışlar fırladı!

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatili için memleketlerine gelen gurbetçiler, piyasaları canlandırdı. Kayseri’de pastırma, sucuk ve mantı satışı yapan esnaf, gurbetçilerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

Gurbetçiler geldi, satışlar fırladı!
Gurbetçiler geldi, satışlar fırladı!
GİRİŞ 24.07.2019 14:32 GÜNCELLEME 24.07.2019 14:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yaz ayının gelmesiyle Avrupa’da yaşayan gurbetçiler memleketlerinin yolunu tuttu. Gurbetçilerin memleketlerine gelmesi piyasaları canlandırdı.

Tarihi Kayseri Kalesi yanı ile Kapalı Çarşı girişinde bulunan, Kayseri’ye özgü lezzetler olan pastırma, sucuk ve mantı satışı yapan esnaftan Adem Karaca, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte piyasalarda hareketlilik yaşandığını belirterek, "Gurbetçi sezonu dediğimiz bu dönemde satışlarımız artmaya başladı. Her sene olduğu gibi gurbetçilerin gelmesiyle birlikle piyasalara bir canlılık geldi. Bizlere de, onlara ’Anavatanlarına hoş geldiniz’ demek düşer. Biz işimizden, ticaretimizden memnunuz" dedi.

 

Pastırma ve sucuk fiyatlarında geçen seneye göre önemli bir artışın olmadığını ifade eden Karaca, "Pastırma ve sucuk fiyatlarında geçen seneye göre pek artış olmadı. Hemen hemen aynı seviyelerde devam etmekte. Müşterinin isteğine göre, istediği kaliteye göre sucuk ve pastırma çeşitleri mevcuttur. Müşteri ne isterse biz de onu veriyoruz. Pastırma fiyatları 90 TL ile 160 TL arasında değişiyor. Pastırma fiyatları, etin kalitesine göre, kasaptan alınan etin bölümlerine göre fiyatları değişiyor. Sucuklar da içindeki yağ ve et miktarına göre fiyatlandırılıyor. Sucuk fiyatları da 40-75 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

'PİYASALAR BU SENE GEÇ CANLANDI'

 

 

Pastırmacı Adem Karaca, bu sene piyasaların geç canlandığını da vurgulayarak, "Bu sene gurbetçilerimiz izne geç çıktılar. Şu anda Temmuz'un 20'sini geçtik, bu dönemlerde epey bir hareketlilik olması gerekirken, yeni yeni piyasalar canlandı. 15 Temmuzdan sonra gurbetçileri görmeye başladık. İnşallah gurbetçilerimiz, Kurban Bayramını da burada geçirirler ve piyasa canlı bir şekilde devam eder" ifadelerini kullandı.

'GURBETÇİLERİMİZ, PASTIRMAYI SEVİYORLAR'

Pastırma ve sucuk satışı yapan ve Sado Usta lakabıyla bilinen Seyfettin Gürbüz de, son günlerde satışların arttığını vurgulayarak, Piyasalar, gurbetçi kardeşlerimizin gelmesiyle canlandı. Gurbetçilerimiz pastırmayı çok seviyorlar ve çokça alıyorlar. En iyi pastırma 150-160 TL arasında satılıyor. 90 TL'ye de pastırma var ama hayvanın but kısmının etlerinden yapıldığı için biraz daha sert oluyor. Etin bölümüne ve yumuşaklığına göre fiyatlar değişiyor dedi.

Kayseri'de pastırmanın 90-160 TL, sucuğun 40-75 TL aralığında satıldığını kaydeden esnaf, kuru fasulye gibi yemeklere konulan ve Yemeklik Pastırma olarak bilinen pastırmanın daha düşük fiyatla müşteriye sunulduğunu, Kayseri'ye özgü lezzetlerden olan mantının kilosunun ise 20 TL'den satıldığını bildirdiler.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi sucuğumu kendim yapmaya başladım, tavsiye ederim.
    Cevapla
  • evla 4 yıl önce Şikayet Et
    insallah bizde bu ayin 29da geliyoruz hollandadan selamlar
    Cevapla
  • fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Ve aleyküm selam yolunuz açık olsun kardeşim. Selametle gelin.
    Cevapla
  • eternal 4 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetçiler bizden daha cimri Adam parasini 6 7 ile carpiyor Birde esnafin bogazini sıkıyor pazarlik yaparak
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabii Gurbetci gelmeden once fiyatlar 3ce katlaniyor..... Keriz gurbetci Kimde insaf yok acaba? Fransa'da yasayan bir gurbetci
    Cevapla
  • Fatih Erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    Esnafin gozleri aciliyor gurbetciyi gorunce. Siz ne demek istedigimi anladiniz
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    yani, orada aç gez burada ağa ol. hiç de sevmem, hepsi silik ama kendini bir şey zanneder
    Cevapla
  • hkalem 4 yıl önce Şikayet Et
    gurbetçiye kazik atmasinlar yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle