Kilosu 500 bin TL'ye satılıyor

Kırıkkale’de 28 yıldır arıcılık yapan Aydın Payar, birçok hastalığın tedavisinde ve kozmetik ürünlerinde ham madde olarak kullanılan arı zehrini üretmeye başladı. Zehrin gramını 500 lira, kilosunu ise 500 bin liradan satışa çıkarıyor.

Kilosu 500 bin TL'ye satılıyor
Kilosu 500 bin TL'ye satılıyor
GİRİŞ 24.07.2019 19:04 GÜNCELLEME 25.07.2019 09:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Irmak köyünde 28 yıldır arıcılık yapan Aydın Payar, Bal Üretim Ormanı'nda 250 adet kovanından arı zehri üretmeyi başardı. Her gün akşam saatlerinde 20 dakika süreyle arı kovanının içine koyduğu titreşimli aparat sayesinde arı zehri çıkartıyor. Biriktirdiği zehri plastik bir kap içerisinde buz dolabında muhafaza ediyor.
Birçok hastalığın tedavisinde ve kozmetik ürünlerinde ham madde olarak kullanılan arı zehrinin gramını 500 liradan, kilosunu ise 500 bin liradan satışa çıkartıyor. 


  
"Arının balı da şifadır, zehri de şifadır"
 
Piyasadaki sahte ballar yüzünden bal satışlarının düşük olmasından dolayı arının zehrinden para kazanmayı hedefleyen Aydın Payar, “Arının balı da şifadır, zehri de şifadır. Yeni bir arayış buluş içerisindeyiz, yıllardır arıcılık yapıyoruz. Bal satmaktan para kazanamıyoruz. Yeni bir arayış içerisindeyiz, yeni bir aparat ürettik. Şu anda aparatımız elimizde. Bu aparatımızı 12 voltluk bir akü ile çalıştırıyoruz. 4 tane aparat var aynı zaman da 4’ünden de zehir alabiliyoruz” dedi. 


 
Aparatın arılara zarar vermediğini ve arıları sakinleştirdiğini ifade eden Payar, “Bu aparatımızı aküye monte ediyoruz. Aküyü açtığımız zaman bu tellerde titreşim oluyor. Arılar da zehirli iğnelerini bu cama vuruyor. Arının ömrünü kısaltmıyor, arı seyir halinde çalışıyor. Hatta arı sakin bir hale geliyor ertesi gün. Daha güzel bir şekilde çalışıyor” diye konuştu. 
  
“Her aparattan 0.20 gram zehir çıkıyor”
 
Payar, şu bilgileri verdi, "Bu aparatı arının içine koyuyoruz. 20 dakika sonra tekrar ikinci bir arıya oyuyoruz. 20 dakika sonra da alıyoruz. Günde 4 arıya koyuyorum 6-7 gibi. Tarlacı arılar içeride olduğu zaman verim daha yüksek oluyor. Gündüz koyduğumuz zaman arıların bir kısmı içeride kalıyor, verim düşük oluyor. Bu camın üzerindeki zehri biraz sonra kazıyacağız. 0.20 gram, 0.15 gram zehir çıkıyor.” 


  
“Gramı 400-500 Türk Lirası olarak değişiyor”
 
Payar açıklamasını şöyle tamamladı: 
 
“6 kovan arıdan denedik 2 gram zehir çıktı. Tarlacı arılar akşam içeride olduğu zaman verim 2’ye katlayacağını eminim. Biraz sonra bunun nasıl alındığını göstereceğiz. Bu genelde apiterapi tedavisinde, kozmetik alanda ve ilaç sanayisinde kullanılıyor. Gram fiyatı 400-500 Türk Lirası olarak değişiyor.”

 


YORUMLAR 10
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Arının doğasına aykırı bir yöntem Iğnedeki salgıyı ölümü karşılığında salgılar
    Cevapla
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    yontemler gelisir hayat degisir..
    Cevapla
  • Turgut 4 yıl önce Şikayet Et
    İgnesi çıkmayınca ölmez
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hayatta inanmam,onada bir hille katarlar
    Cevapla
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Millet yakında arıyı komple yiyerek şifa aramaya başlayacaklar bu gidişle :)
    Cevapla
  • talha 4 yıl önce Şikayet Et
    Boyle dehşet para kaldırabilinecek seyi neden paylasiyorlar anlamış değilim
    Cevapla
  • akıl yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Hey allahım sen akıl ver...
    Cevapla
  • Akın 4 yıl önce Şikayet Et
    Bal arısının ignesindeki zehiri nasıl arıları telef etmeden çıkartıyor acaba bildiğim kadarıyla arının igne zehiri iç kısım da enteresan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle