Dolar yaptırım toplantısı sonrası hareketli

Dolar kuru, Merkez Bankası'nın önden yüklemeli faiz indirme ihtimaliyle yukarı yönlü.

Dolar yaptırım toplantısı sonrası hareketli
Dolar yaptırım toplantısı sonrası hareketli
GİRİŞ 24.07.2019 08:12 GÜNCELLEME 24.07.2019 09:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dolar/TL dün yukarı yönlü başladığı hareketinde 5.70 seviyesini aştı ve 5.72 üzerine çıkarak bir süredir devam eden 5.60'lı ortalamalarını kırdı.

 

 

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde, yüksek montanlı indirim olasılığının artmasının fiyatlamayı yukarı çekmiş olabileceği belirtiliyor. 

Bir başka gelişme de IMF'nin ABD büyüme tahminlerinde yaptığı iyileşme. Ticaret endişeleriyle başlayan resesyon endişeleri sonrası Fed'in sıkılaşmayı bırakmasıyla sonuçlanan ve temmuz sonunda yapmayı planladığı indirimin pozitif revizenin ardından daha sınırlı gevşemeye neden olabileceği değerlendiriliyor.

 

 

Önümüzdeki iki hafta boyunca Avrupa, ABD ve Japonya başta olmak üzere merkez bankalarının gerçekleştirecekleri para politikası toplantıları ve faiz kararları piyasaların seyrinde yön belirleyici olacak.

TCMB ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararlarını 25 Temmuz Perşembe açıklayacak. Ardından gelecek hafta Japonya 
Merkez Bankası ve Fed toplanacak. 

Dolar/TL cephesinde takip edilen ABD - Türkiye ilişkilerine yönelik endişelerde ise Washington'da Türkiye için yaptırımlar ele alındı. Toplantı sonrası açıklama yapılmazken, F-35 programının ana üreticisi olan Lockheed Martin, Mart 2020 itibarıyla Türkiye'nin tedarik zincirinden tamamen çıkarılacağını açıkladı.

Toplantı öncesi 5.70 TL'yi aşan dolar, 24 temmuz günü 5.7250 TL'den el değiştiriyor. Euro ise 6.38 TL'de. 

YORUMLAR 1
  • Marti 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani
    Cevapla