İşte S-400'leri üreten Türk

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri tüm dünyanın gündeminde. Şu anda dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400'leri üreten bir Azerbaycan Türk'ü.

İşte S-400'leri üreten Türk
İşte S-400'leri üreten Türk
GİRİŞ 17.07.2019 11:50 GÜNCELLEME 17.07.2019 11:50
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Türkiye uzun menzilli hava savunma ihtiyacını karşılamak için Rusya'dan aldığı S-400'lerin teslimatı sürüyor. Tüm dünyanın birinci gündem maddesi haline gelen S-400'lere ilgili yeni bilgilerde ortaya çıkıyor.

 

 

Dünyanın en iyi hava savunma sistemi olarak gösterilen, menzili ve özellikleri ile ABD yapımı Patroitları gölgede bırakan S-400'leri üretenin bir Türk olduğu ortaya çıktı

Rusya'nın en gizli sanayi kuruluşu olan Almaz-Antey bilim ve araştırma şirketinin eski yöneticisi, Rus askeri-sanayinin ürettiği S-300 Favorit ve S-400 Triumph füze savunma sistemlerini üreten Azerbaycan asıllı bir Türk olan İgor Aşurbeyli.

 

 

Konu ile ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Rusya Araştırmaları Enstitüsü de "S400’leri üreten bir Türk olduğunu biliyor musunuz? İgor Aşurbeyli, Rusya’da köken olarak Azerbaycan Türk'ü bir bilim adamıdır. S-300 ve S-400'lerin üreticisidir" denildi. 

IGOR AŞURBEYLİ KİMDİR?

Igor Aşurbeyli, 1963 Bakü doğumlu. Mühendis ve girişimci. Azerbaycan tarihinde etkili bir soylu aileye mensup. Rusya’da kurduğu enerji şirketinin yıllarca yöneticiliğini yürütmüştür. 2016’da UNESCO tarafından nanoteknoloji alanındaki katkıları tarafından bilim madalya sahibidir.

YORUMLAR 69
  • kaşgarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye gönülden hizmet eden herkes Türktür. Unutmayın, Mehmet Akif Ersoy Arnavut asıllı olduğu halde bir Türktür. Daha binlerce örnek var.. Türkiyeye ihanet eden kim olursa.. Neyse.. bize gönülden hizmet eden gerek. Tornacı ol veya nalbant, gönülden hizmet edeceksin. Hrrkes kendi görevini en iyisini yapacak.
    Cevapla
  • Beyti66 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal kardeş! Bol dualarla,almanyadan selamlar
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bilim adamlarimiz gizli tutulmali neden herseyi aciga cikariyoruz .
    Cevapla
  • Gaziantep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen ben dicektim.Bi sirriniz olsun yani.
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir füze sistemini tek başına biri üretmez, birçok mühendisin çalıştığı bir sistemden bahsediyoruz.
    Cevapla
  • maxpyn 4 yıl önce Şikayet Et
    haberi sakin bir şekilde okumaya çalışsaydın anlayacaktın haberde diyorki bir çok mühendisin çalıştıgı bir fabrikası var saten hahahahahaha
    Cevapla
  • Uğurx1 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben herzaman söylemişindir.BİLİM VE TEKNOLOJİ HASTANESİ açılmalı bu hastanede orta öğretim bir grup.lise bir grup.üniversite bir grup ve vatandaş bir grup.bunlar kendi grup larında yarışacak ve hersene iki yada üç ay yarışma olacak bakın ne icatlar ve mucitler çıkacak.
    Cevapla
  • poyraz 4 yıl önce Şikayet Et
    igor ismi ermenileri çağrıştırıyor ermeni türk mü acaba
    Cevapla
  • Mikado 4 yıl önce Şikayet Et
    Igor Rus adi!
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hocam hem cahilsin hem yorum yapıyorsun Ermeni ve Türk bir ırk adıdır Ermeni türkü olamaz
    Cevapla
  • M~E~T~İN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni Türk'ü nedir abi ya?
    Cevapla
  • uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    igor rus ismidir, iyi saçmalamışsın.O çağrışım sadece sende oluyor demek ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle