'Yıl sonuna kadar iki faiz indirimini tartışabilirim'

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar iki faiz indirimi yapması konusunda tartışabileceğini söyledi.

'Yıl sonuna kadar iki faiz indirimini tartışabilirim'
'Yıl sonuna kadar iki faiz indirimini tartışabilirim'
GİRİŞ 17.07.2019 08:55 GÜNCELLEME 17.07.2019 09:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CNBC''de Steve Liesman'ın sorularını yanıtlayan Evans, Temmuz ayı toplantısında faiz oranlarında 50 baz puanlık bir indirime gidilmesinin Fed'in yüzde 2 enflasyonhedefine daha yakın zamanda ulaşmasını güvenceye alabileceğini vurguladı veekledi:

 

 

"Yalnızca enflasyon temelinde düşündüğümde, yıl sonuna kadar iki faiz indirimini tartışma konusunda güvende hissederim."

Faizlerin yıl sonuna kadar en az 50 baz puan düşürülmesi gerektiğini hissetiğini belirten Evans, "Ancak enflasyonun yıl sonundan önce yükselmesi için 50 baz puanlık bir indirimin hedefe daha yakın sürede ulaşmasını sağlayacağını düşünüyorum" diye ekledi.

 

 

Evans ayrıca, yüzde 2.0 enflasyon hedefinin yıllardan bu yana yakalanamadığına işaret ederek, "10 yıldır süren ekonomik büyüme sonrasında yüzde 2.25 veya biraz daha yüksek bir enflasyon daha uygun olabilir" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim çok bilmiş eski merkez bankası başkanı da %7,5 lerde almış olduğu faizi %24 lere çıkarttı, enflasyon düştü mü, fiyat istikrarı sağlandı mı, sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tüm kötülüklerin anası faizdir. , merkez bankası faizleri enaz 400 baz puan düşürmesi gerekir, bu sayede kredilerde biraz olsun genişleme sağlanacak, tüketim artışı ile bütçe açıkları bir nebze azalacaktır, kredilerin enaz %50 si yeni yatırım odaklı ticari krediler şartı getirilmeli, yatırım derken, yatırımlarda da seçici olmalı, nitelikli yatırımlara öncelik verilmeli, devletin verdiği teşviklerde de seçici olması gerekir.
    Cevapla