Türkiye'ye mecbur kalacaklar! Hesaba katmayı unuttular...

AB'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine yönelik aldığı kararları değerlendiren Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, "Sorunun diyalogla çözüleceğini biliyorlar ama maalesef hâlâ klasik yaptırımlarla bu süreci uzatmaya çalışıyorlar" dedi.

GİRİŞ 17.07.2019 09:22 GÜNCELLEME 17.07.2019 09:58
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de bir pasta söz konusuysa Türkiye'nin en minimum paya razı olması için baskı ortamı yaratmayı hedefliyorlar" diyen Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, şunları söyledi: "Önemli olan bulunan o gazı Avrupa'ya taşımak. AB'nin burada yapacağı şey kendi arz güvenliğini en verimli bir şekilde sağlamak olmalı. Gazın Türkiye üzerinden Avrupa pazarına ulaştırılması diğer seçeneklere göre, en az üçte bir oranında ekonomik olacak. Bunu kendileri de çok iyi biliyor. Türkiye güzergahını gözardı ediyorlar. Dolayısıyla AB şu anda bu konuda maalesef hesapsız kitapsız ilerliyor. Fakat en sonunda müzakere için Türkiye'yi masaya davet etmek zorunda kalacaklar. Buradaki haklarımız hiçbir şekilde yok sayılamaz. Yaptırım kararların hiçbir şekilde bağlayıcılığı yok. Doğu Akdeniz'de Türkiyesiz bir çözüm mümkün değil."

 

 

 

Fatih sondaj gemisinin Kıbrıs batısında doğalgaz rezervi bulduğu haberleri Avrupa’yı panikletmeye yetti. Ankara, Türkiye’yi yaptırımlarla tehdit eden Avrupa’ya rest çekerek Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini artıracağını duyurdu. Fatih, Yavuz ve Barbaros’un ardından sismik araştırma gemisi Oruç Reis de rotayı Akdeniz’e kırdı.

 
YORUMLAR 23
  • Umutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye türkiye
    Cevapla
  • KaraKartal 4 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok. yola devam...
    Cevapla
  • Trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar bize muhtaç olursa dayayalim yüksek fiyati, dinsizin hakkından imansız gelir!
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    uyanıklar, hep elma ağacında büyümüş bu AB liler. hep kendilerine verilse hiçbir şey alınmasa. bundan sonra yok öyle bir dünya. eğilecek, bükülecek, emek vereceksiniz. bir yerlerden parmak sallayıp mazlum milletleri sömürmeyi bırakacaksınız o zaman yanımıza gelin.
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye uluslararası mahkemeye gitse kıta sahanlığından haklı bulunur,şimdiye kadar olan bütün mahkemeler kıta sahanlığına yönelik kararmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle