Kardemir'den yerli otomobil dönüşümü!

Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (KARDEMİR), otomotiv sanayisiyle bütünleşmesi ve iyi bir tedarikçi konumuna gelmesinin şirketin stratejik bir hedefi olduğu bildirildi.

Kardemir'den yerli otomobil dönüşümü!
Kardemir'den yerli otomobil dönüşümü!
GİRİŞ 16.07.2019 12:26 GÜNCELLEME 16.07.2019 12:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

KARDEMİR’den yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Cumhuriyetimizin 100. yıl hedefleri içerisinde en önemlilerinden biri de yerli otomobil üretimidir. Son yıllarda yapılan çalışmalarla, otomotiv sanayi ülkemizin en büyük ihracatçı sektörü haline gelmiştir. Neredeyse cumhuriyet ile yaşıt şirketimizin de otomotiv sanayimizle bütünleşmesi ve iyi bir tedarikçi konumuna gelmesi, şirketimiz için stratejik bir hedeftir. Bu nedenle savunma sanayisi gibi otomotiv sanayisi için de şirketimizde bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Ar-Ge Müdürlüğünce, mevcut altyapımız ve ürün çeşitliliğimizle otomotiv sanayisine hangi ürünleri tedarik edebileceğimizi ve otomotiv sanayimizin mevcut ve gelecekteki projelerinde kullanılacak çelik ürünlerini üretebilmek için KARDEMİR’de nelerin yapılabileceğini çalışmaktadır.”

 

 

YERLİ OTO DÖNÜŞÜMÜ

Şu an için muhtelif aktarma elemanları ve parça imalatlarında kullanılmak üzere, dövme ve soğuk şekillendirmeye uygun orta ve yüksek karbonlu çelik kalitelerinin, çubuk ve kangal formunda otomotiv yan sanayisinin hizmetine sunulduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bor ve krom ilaveli bağlantı elemanları imalatına uygun kangal ile ilgili ürün geliştirme çalışmalarımız ise sektörün önde gelen firmalarıyla sürdürülmektedir. Otomotiv lastik teli imalatında kullanılan yüksek karbonlu kalite grubunda da ürün geliştirme çalışmalarımız, ülkemizde kurulu küresel bir üreticiyle yürütülmektedir. Önümüzdeki dönemde, süspansiyon yayı imalatına uygun yüksek silis ilaveli çelik kalitelerimiz de kangal formunda otomotiv sanayimizin hizmetine sunulacaktır. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız 2022 yılında yerli otomobilin caddelerde olacağını, bu konuda Ar-Ge faaliyetlerinin artarak devam ettiğini ve projenin tüm sektörleri dönüştürecek bir proje olduğunu açıklamıştır. Bu dönüşümlerden biri de KARDEMİR’de yaşanmaktadır. Bu çalışmaların KARDEMİR’i de bu alanda küresel bir ürün tedarikçisi konumuna getireceğine inanıyoruz.”

 

 

YORUMLAR 13
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli araba çalışmalarıyla beraber bence konvansiyonel yakıtlı araçlar da üretilmeli. Şu anda dünyada hala üretiliyor ve ciddi bir pazar var. Hemen benzinli ve dizel modeller üretilmeli, 2022 yi beklemeyelim.
    Cevapla
  • PASLANMAZ ÇELİK 4 yıl önce Şikayet Et
    Paslanmaz çelik üretin!!!!. PASLANMAZ ÇELİK.
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah BU Haber güzel normal sac devri zaten kapanıyor
    Cevapla
  • 63 Urfa 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık çıksın şu yerli otomobil zararımız olmaz kendi ülkemizde satılsa yeter
    Cevapla
  • Mst 4 yıl önce Şikayet Et
    Haydi bastır kardemir artık bıktık ithal arabalardan ve bu eziklikten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle