Emeklilerden yeni talep: Ek ödeme yapın

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu, emeklilere “kira ve yakacak yardımı” adı altında ek bir ödeme yapılması talebinde bulundu.

Emeklilerden yeni talep: Ek ödeme yapın
Emeklilerden yeni talep: Ek ödeme yapın
GİRİŞ 15.07.2019 09:11 GÜNCELLEME 15.07.2019 09:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen 108 şube başkanının katılımıyla toplanan TÜED Başkanlar Kurulu, emeklileri yakından ilgilendiren konuları görüştü.

 

 

Şube başkanlarının, bu yılın ilk altı aylık enflasyon oranına bağlı olarak SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 5.01, memur emekli aylıklarına ise yüzde 6.01 oranında zammı gündeme getirmesi üzerine, emeklilerin gelirlerini artıracak adımlar görüşüldü.

Yapılan değerlendirmelerin ardından TÜED Başkanlar Kurulu, şu kararı aldı:

 

 

“Haziranın son haftasında ve temmuzda elektriğe, çaya, şekere ve birçok maddeye yapılan yüzde 15 zam, emekli aylıklarına yapılan artışın üç katıdır. Böyle bir artış sistemiyle emeklilerimizin aylıkları küçülmeye devam edecektir. Enflasyon nedeniyle aylıklarda oluşan kaybın telafisi için seyyanen zam yapılmalı, emeklilerimize refahtan pay verilmelidir.”

Masraflar arttı

TÜED Başkanlar Kurulu, emeklilerin büyük bir bölümünün ev sahibi olmadığı ve emekli aylıkları içerisinde ev kirasının önemli bir gider kalemi olduğu tespitinde bulunarak, hükümetten şu talepte bulundu:

“Kira fiyatlarındaki artış ve ısınma giderlerinin yükselmesi, emeklilerimizin hane halkı tüketim harcamalarını yükseltmekte ve bu harcamalar bin lira aylık alan bir emeklinin gelirinin yaklaşık yüzde 60’ına denk gelmektedir. Emeklilerimizin bilhassa kış aylarında yakıt ve kira desteğine ihtiyaç duyduğu açıkça ortadadır. Hükümetten talebimiz, zorlu kış koşullarında geçimlerine katkı sağlayacak şekilde emeklilere ‘kira ve yakacak yardımı’ adı altında ek bir ödemenin yapılmasıdır.”

YORUMLAR 13
  • Yangel 4 yıl önce Şikayet Et
    Birisi bir zamanlar hafif işte veya kendi işinde calisip emekli olmuş, diğeri ağır işte cumartesi pazar çalışmış çalışmış emekli olmuş.. Karinca ağustos böceği misali gencken kazandığını cebe koy, asgariden yatır primini, yaslaninca devlet bize baksın.. Gençken neyi ekersen yaşlaninca onu biçersin.. Ses etmeyin şükredin biraz halinize.. Kimsede şükür yok herkes isyanlarda, dünyanın krizle boğuştuğu şu zaman diliminde biz atm den para çekebiliyoruz.. Nefsimiz rahata alisinca 10.000 de verseler yetmez!!!
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    İntibaaaaak
    Cevapla
  • eren 4 yıl önce Şikayet Et
    gerek yok Başkanım bizim insanımıza iyilik yaramıyor.herşeyimenfaatlerine uygun istiyor.Allah bereket versin.halimize şükürler olsun.chpkk başa gelirse maazallah bunu da alamayız.Reisim sen bakma bu yalandan ağlayanlara 5bın versen niye 10bin vermedi derler.saygılarımla
    Cevapla
  • mustafa 05 4 yıl önce Şikayet Et
    i şalah reyis el atar bu emekli lerin sorununa
    Cevapla
  • art 4 yıl önce Şikayet Et
    2000 öncesi sonrası ayırımına son endüşük asgari ücret olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle