Yerli kripto cihazlar kritik göreve hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “yerli ve millî kripto sistemlerinin geliştirilmesinin teşvik edilmesine” yönelik yayımlanan genelge, gözleri bu alandaki çalışmalara çevirdi.

Yerli kripto cihazlar kritik göreve hazır
Yerli kripto cihazlar kritik göreve hazır
GİRİŞ 14.07.2019 09:05 GÜNCELLEME 14.07.2019 10:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kripto cihazlarına yönelik AR-GE çalışmaları yapan Rovenma, farklı kurumların ihtiyaçlarını temel alarak Kindi Kripto ürün ailesini geliştirdi.

 

 

Cihaza ait tüm elektronik kartların, sayısal tasarımların, fpga kartların, kartlara ait özel core tasarımların, yazılımların, mekaniklerin, sistemlerin üretimlerinin kendileri tarafından yapıldığını vurgulayan Rovenma Teknik Müdürü Şadi Çağatay Öztürk, bu sayede herhangi bir arka kapı (back door) olma riskini de ortadan kaldırdıklarını söyledi. Cihazın tüm kurumlar tarafından rahatlıkla kullanılabileceğini belirten Öztürk, donanımsal şifreleme sayesinde en yüksek hızda şifreleme yapıldığından, kullanıcılara gecikmenin neredeyse hiç yaşatılmadığını ve 1 mikrosaniye düzeyine çekildiğini dile getirdi.

 

 

 

YORUMLAR 2
  • eternal 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis teknolojide Dunya Markaları yakalamamız lazim Tlf tv araba savunma sanayii sibet yazilim nukleer enerji ilaç sanayisi tibbi cihazlar vs. .bu hamlen cok hosuma gitti Allah yardimcin olsun
    Cevapla
  • Enigma 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yazılımımız (office, adobe,çizim vs. Olmalı
    Cevapla