Yerli reyting şirketi masada

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak başkanlığında toplandı.

Yerli reyting şirketi masada
Yerli reyting şirketi masada
GİRİŞ 12.07.2019 09:22 GÜNCELLEME 12.07.2019 09:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Toplantıda yerli rating şirketi kurulması, İstanbul Finans Merkezi ve konkordato konuları masaya yatırıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, toplantıda, küresel finans piyasalarındaki gelişmeleri ve Türkiye’ye olası etkilerini, enerji ve gayrimenkul fonlarına ilişkin son durumu ele aldıklarını belirtti.

 

 

YERLİ REYTİNG KURUMU İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bakan Albayrak, şunları kaydetti: “Ulusal Rating Kurumu konusunu, İstanbul Finans Merkezi çalışmalarını, konkordatolu firmaların kredilerinde yeniden yapılandırma süreçlerindeki son durumu, Borsa İstanbul Referans Faiz çalışmaları ile Omnibus ve Pazar Düzenlemelerini görüştük.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesinin toplantısında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) İletişim Başdanışmanı Gökay Otyam’a, FiKKO’nun ve çatısı altındaki kuruluşların iletişim koordinasyonu görevinin verildiği ifade edildi.

YORUMLAR 12
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hele șükür bu gibi adımların daha hızlı atilmasi gerekli, batıyi daha hızlı bitirmeliyiz
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Önceden de kaç kere kurulacak deniliyordu. İnşallah bu seferki kurulacak değil kuruldu olur. O günü bekliyoruz.
    Cevapla
  • Dik dur eğilme. 4 yıl önce Şikayet Et
    Esas yapılması gereken, bu kredi derecelendirme yapanalara ceza vermekti...Türkiye onu yapmadı.! Yanlış ve kasıtlı bilgi yaydığı için, ABD ve başka ülkeler cezalandırdı ama biz..!
    Cevapla
  • Leon 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bilgi veriyorsunuz. Yabancı reyting şirketlerinin notunu zaten yabancı Yatırımcı dikkate alır. Yerli reyting şirketinin notunu dikkate almazlar.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    İsim çok Fikko.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle