711 lira zam geldi! Çalışan anneye 1.015 lira

Annelere verilen kreş desteği, 304 liradan 1.015 liraya çıkarıldı. Destekten faydalanmak için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın il müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Destek almak için gerekli şartlar ise belli oldu.

711 lira zam geldi! Çalışan anneye 1.015 lira
711 lira zam geldi! Çalışan anneye 1.015 lira
GİRİŞ 12.07.2019 09:23 GÜNCELLEME 12.07.2019 09:23
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

İş dünyasındaki çalışan annelere büyük kolaylık sağlayan düzenleme, 27 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ancak çoğu anne bu düzenlemeden habersiz. Buna göre; çalışan anneler çocuklarını kreşe verirse, devlet 1.015 lira (brüt asgari ücretin yarısı) destek sağlayacak. Destek daha önce 304 liraydı. Yani 711 liralık artış var.
 
VERGİ DIŞI OLACAK
 
Bu yolla çocuk bakımı nedeniyle işgücü piyasasına katılamayan annelere büyük kolaylık sağlanmış olacak. Kadın çalışanlara yönelik kreş desteği, ek bir destek. Ancak ek bir ödeme değil. Düzenleme kapsamında işveren tarafından kreş ve gündüz bakımevi için çalışanın ücretine ilave olarak yapılan ödeme, gelir vergisinden istisna ediliyor, yani vergi dışı bırakılıyor.
 
ŞARTLARI NELER?
 
Kreş desteğinin bazı şartları var. Destekten yararlanmak için çalışanın çocuğunu gönderdiği kreş ve gündüz bakımevinin özel sektörde faaliyet göstermesi şart. Dolayısıyla, çocuklarını kamuya ve kamu tüzel kişiliğine ait kreş ve gündüz bakımevlerine gönderen çalışanlar için vergi istisnası uygulanmayacak.
 
1.015 LİRALIK DESTEK NASIL ALINIR?
 
Başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın illerde bulunan merkezlerine yapılabiliyor. Kreş desteğinden yararlanmak için aktif çalışan anne olmak gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesinde annenin maaş miktarı da göz önünde bulunduruluyor. Düşük ücretle çalışan annelere öncelik veriliyor.
 

 

 

YORUMLAR 81
  • Sıcak yuva 4 yıl önce Şikayet Et
    Bencede bu yanlış olmuş. Çalışan zaten kazanıyor. Anneyi evden uzaklaştırma teşviki
    Cevapla
  • Beşiktaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bu Prosedür ile uğraşmaz işverenden böyle bir talepte bulunduğu zaman koyar kapının önüne
    Cevapla
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    çalışan annelerin % 95 karı koca çift maaş alıyor bence çalışmayan anneye verin daha iyi.
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    kimin ne kadar maaş aldığını tespit edemezsiniz ki özel sektörün çok büyük bir bölümü maaşları asgariden yatırıyor tekstil başta olmak üzere
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    reis seni seviyoruz, ama bu gidişatla 3 çocuk bi tarafa millet evlenmiyor bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle