Sosyal medya devleri Türkiye'de ofis açmalı

Ulaştırma Bakanı Turhan, sosyal medya kuruluşlarının Türkiye’de ofis kurmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirerek, “Daha etkin iletişim mekanizmaları kurulması için görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Sosyal medya devleri Türkiye'de ofis açmalı
Sosyal medya devleri Türkiye'de ofis açmalı
GİRİŞ 11.07.2019 09:12 GÜNCELLEME 11.07.2019 09:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hükümet, sosyal medya şirketlerinin vergilendirilmesi hakkında görüşmelerine devam ediyor. Türkiye’de milyonlarca kullanıcı bulunan şirketlerin, ülkemizde temsilcilikleri bulunsa da Türkiye’nin ticaret kanuna uygun bir şekilde ofisleri bulunmuyor. Bu nedenle bu şirketlerin vergilendirilmeleri ve gerekli konularda cezai işleme tabi tutulmaları mümkün olmuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan bu şirketler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

DİYALOG GELİŞTİRİLMELİ

Turhan, “Sosyal ağlarda gerçekleşen yasadışı içeriklerle mücadele konusunda var olan iletişim kanallarının daha etkin hale getirilmesi, sorunların çözümü konusunda diyalogların geliştirilmesi açısından Türkiye’de ofis kurmak suretiyle oluşturulacak muhatabiyet tesisinin kaçınılmaz olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HIZLI ÇÖZÜMLER İÇİN ŞART 

Turhan, “Ülkemizde ciddi gelir elde eden sosyal medya şirketlerinin; kullanıcı menfaatlerini korumaları, sahte hesaplar ve başkalarının hesaplarının ele geçirilmesi, kişisel verilerin korunması gibi hususlarda daha etkin iletişim mekanizmaları kurmaları ve sorunlara hızlı çözümler getirebilmeleri için açacakları ofisler ile Türkiye’de bulunmaları önemli. Bu kapsamda ilgili şirketlerle ülkemizde temsilcilik açmaları konusunda görüşmelerimiz sürüyor” dedi. 

MAVİ BALİNA GİBİ OYUNLAR TEKNİK OLARAK ENGELLENEMİYOR

Mavi balina ve Momo gibi çocukları internete sürükleyen oyunlar hakkında bir soruyu yanıtlayan Turhan, “Mavi balina, Momo gibi tehlikeli akımlar, herhangi bir web sitesi, uygulaması, belirli bir indirme bağlantısı bulunmayan zararlı içeriklerdir ve engellenmesi teknik olarak mümkün değil. Ebeveynler, sosyal paylaşım ağlarında çocuklarının arkadaşı olup, onların internet dünyasındaki, video izleme, müzik indirme, anlık mesajlaşma ve oyun oynama gibi çevrimiçi alışkanlıklarını düzenli olarak takip etmeliler” dedi. 

BİLİNÇLİ KULLANMAK ÖNEMLİ

İnternet üzerinden sanal kumar ve çocuk istismarına yönelik konularda yaptıkları çalışmalar sorulan Turhan, şunları söyledi: Çocukların ve gençlerin interneti bilinçli, güvenli ve etkin kullanmasını amaçlayan bilinçlendirme faaliyetlerine önem veriyoruz. BTK, öğrencilerimize seminerler veriyor. 

YORUMLAR 1
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    erişime kapatın bak nasıl türkiyeye gelip ofis kuruyorlar
    Cevapla