MTV 2. taksit ödemesi için son tarih ne zaman? Motor hacmine göre MTV ücretleri

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)'nin 2. taksidi Temmuz itibariyle başladı. Taksitlerin ödeme gününü kaçırmak istemeyen sürücüler son ödeme tarihini merak ediyor. Peki MTV 2. taksit son ödeme tarihi ne zaman?

MTV 2. taksit ödemesi için son tarih ne zaman? Motor hacmine göre MTV ücretleri
MTV 2. taksit ödemesi için son tarih ne zaman? Motor hacmine göre MTV ücretleri
GİRİŞ 11.07.2019 14:52 GÜNCELLEME 11.07.2019 14:52

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen Motorlu Taşıtlar vergisi (MTV) 2. taksit ödemesi başladı. Ocak ve Temmuz aylarında ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksidinin ne zamana kadar ödeneceği araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Belirtilen tarihler arasında MTV borcunu ödemeyenlere faiz uygulanacak. Peki MTV 2. taksit ödemesi için son gün ne zaman? MTV ödemesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

 

MTV 2. TAKSİT ÖDEME TARİHLERİ

MTV 2. taksit ödemeleri için belirlenen süre yakında sona erecek. Vergi mükellefleri yılın ikinci taksit ödemelerini Temmuz ayı itibariyle ödemeye başladı. MTV ödemeleri için son gün 31 Temmuz 2019 olarak belirlendi.

 

Motorlu Taşıtlar Vergisi Motor Silindir Hacmi ve Yaş kıstası baz alınarak hesaplanıyor. 1300 cc ve aşağısı olan 1-3 yaşındaki araç sahipleri yıl içerisinde 861 TL MTV ödüyor. Motor silindir hacmi 1300-1600 cc olan araçlarda ise bu tutar 1.500 TL civarında oluyor. Araç yaşı 4-6 yıl olduğu takdirde bu tutar 1124 liraya geriliyor.

HANGİ ARAÇLAR İÇİN NE KADAR MTV ÖDEYECEK?

- Aracın ilk tescil tarihi, trafiğe çıkış yani aracın ilk alındığı tarihtir.

2019 MTV

Not: Ruhsatta kamyonet olarak geçen aracın arka tarafında yolcu oturması için koltukları mevcut ise araç tipi "panel van" olarak seçilmeli. Örneğin, 5 oturma koltuğu olan kamyonet, MTV hesaplamasında panel van olarak geçiyor.

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Araç sahipleri İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden şifre girişi yapmadan MTV Ödeme alanına sadece plaka ve TC Kimlik Numarası bilgilerini girerek MTV borçlarını görüntüleyebilir ve ödeyebilirler.

MTV 2. TAKSİT ÖDEMESİ İÇİN TIKLAYINIZ!