Binlerce kişi bekliyordu! Hükümetin işçiye zam teklifi belli oldu

Hükümet, 3 bin 500 liradan az alan kamu işçisinin ücretinde 60 lira artış, tüm işçilere 2019'un ilk 6 ayı için %5, ikinci 6 ayı için %4 zam önerdi.

GİRİŞ 09.07.2019 15:42 GÜNCELLEME 09.07.2019 16:42
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmelerinin yürürlük sürelerinin dolması üzerine hükümet ve Türk-İş, yeni sözleşme için geçen hafta masaya oturmuştu.

 

TARAFLAR İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELDİ

Tarafların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde bugün saat 15.00'te ikinci kez bir araya geldi. Toplantıda hükümet Türk-İş'in talebine karşı zam teklifini sundu. Hükümetin teklifi 2019'un ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 4 oldu.

 

 

"YA İMZALAYACAĞIZ YA DA GREV"

Hükümet ve işçi taraflarının ikinci kez bir araya geldiği toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "3 bin 500'ün altında ücret alanlara 60 TL, ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 4 enflasyon teklif edildi. Biz de sayın Bakan'a teşekkür ettik" dedi.

Atalay, "Ağustos sonuna kadar ya imzalayacağız ya da grev. Yasalar ne emrediyorsa onu yapmakla mükellefiz. Teklifin kabul edilecek bir yanı yok" diye konuştu.

Bundan sonra taraflar arasındaki görüşmeler, zam oranı üzerinden yürüyecek.

BİNLERCE ÇALIŞAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kamu işçilerine yapılacak zammı memurlar ve özel sektör çalışanları da yakından takip ediyor. Çünkü bu anlaşma memur ve özel sektör çalışanlarının toplu sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet olarak zamlari tartistirmak yerine en ufak bir durumda a. dan. z ye zam yapan marketler mobilyacilar vs üreticinin sirtindan geçinen stokcular in denetlenmesi hiiiic yapilmiyor. devletin verdigi yuzde 5 zammi adamlar raflara fazlasiyla yansitiyor hemen. her sene kira artisi nedir arkadaş. maasa gelen 100 tl lik zammi zaten ev sahibin aliyor
    Cevapla
  • yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ak partiye adalet bu olsa gerek.REİSİM ÇOK YAŞA REİSİM ÇOKKKKKK YAŞA.
    Cevapla
  • Ercys 4 yıl önce Şikayet Et
    Kamuda çalışıp 2400 tl alanda var 6000 tl alanda var istenilen za % 35 bu arada emekli ve asgri ücrete yapılan zam da ortada , hepsinden önemlisi asgari ücret kadar maaş alamayanın olduğu gibi birde evine maaş girmeyen işsizlerimiz var bi şey isterken mantıklı olmak lazım
    Cevapla
  • yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    haklısın öldürme süründür.
    Cevapla
  • Yusuf Antakya 4 yıl önce Şikayet Et
    Asıl beka meselesi kamu personel reformu. Tek tip personel tek tip maaş ve kıdem tazminatı sistemi. Yoksa herkes kendini nimetten sayıyor
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Faizler düşmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle