HAK-İŞ’ten toplu iş sözleşmesi teklifi

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, kamu işçileriyle imzalanacak toplu iş sözleşmeleri için konfederasyonun teklifini Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sundu. Toplu iş sözleşme süreci devam eden yaklaşık 200 bin işçinin 70 bini HAK-İŞ’e bağlı sendika üyelerinden oluşuyor

HAK-İŞ’ten toplu iş sözleşmesi teklifi
HAK-İŞ’ten toplu iş sözleşmesi teklifi
GİRİŞ 05.07.2019 17:28 GÜNCELLEME 05.07.2019 17:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

HAK-İŞ'in talep ettiği ücret zammı, TÜRK-İŞ’in talebinin üzerine çıktı. TÜRK-İŞ önceki hafta Bakan Selçuk’a sunduğu teklifte, en düşük brüt çıplak ücretin 3 bin 500 liraya çekilmesini ve bunun üzerine aylık 300 lira iyileştirme yapılmasını talep etti. HAK-İŞ ise en düşük aylık brüt ücretin 4 bin 250 liraya çekilerek, aylık 360 lira iyileştirme yapılmasını istedi.

 

 

TÜRK-İŞ’in teklifinde çekme ve iyileştirme işleminin ardından ilk altı ay için yüzde 15, sonraki 1.5 yıl boyunca da 6 ayda bir enflasyon artı yüzde 3 refah payı yer aldı. Buna karşılık HAK-İŞ ilk altı ay için yüzde 15, sonraki 6 aylık dönemlerde de enflasyon artı yüzde 5 refah payı talebinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu rakamların hepsi politika devlet ne derse o oluyor bizzat işin içindeyim inşaallah devlet en azından türk iş kadar verirde rahat ederiz
    Cevapla
  • vatandaş rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    hak iş sendikasını bana anlatmayın hak iş değil zülüm iş resmen beni sattılar ALLAH topunun belasını versin amin benden kestikleri paralar onlara kan olsun inşallah ..
    Cevapla