'Sakla samanı, gelir zamanı' sözü gerçek oldu

"Sakla samanı, gelir zamanı" atasözü gerçek oldu. Bir zamanlar para yapmayan saman en değerli hayvan yemi hâline geldi.

'Sakla samanı, gelir zamanı' sözü gerçek oldu
'Sakla samanı, gelir zamanı' sözü gerçek oldu
GİRİŞ 05.07.2019 10:40 GÜNCELLEME 05.07.2019 12:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hayvancılığın olmazsa olmazları arasında yer alan ve önceki yıllarda yüzüne kimsenin bakmadığı saman şimdilerde üreticinin yüzünü güldürüyor. Artan maliyetler sebebiyle ekimi azalan arpa saman balyasının fiyatları cep yakıyor.

 

 

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çiftçilikle uğraşan İlhan Öktem, “Bundan iki yıl önce tarlada 3 lira olan samanı zor satardık. Fakat şimdi balya fiyatları aşırı derecede yükseldi. Şu ân hasat zamanı olmasına rağmen tarlada balyası 11 liradan kapış kapış satılıyor. Geçen sene kışın 17 liraya kadar yükseldi. Bu kış saman fiyatları 20 lirayı bulur. Atalarımız sakla samanı gelir zamanı diye boşuna dememişler” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Rahmana kul 4 yıl önce Şikayet Et
    Yarı mamul fiyatları artarsa, otomatik olarak da mamul fiyatları artacaktır... Süt peynir tereyağı tekrardan lüks gıdalara dahil olmak üzere.
    Cevapla
  • Türker akbulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayet ikaz ediyor mali biriktirip piyasayı yukseltenleri pahalı satma samanı olmasın ahirette cehennem zamani
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu malı biriktireni nerden çıkardın bu haberden okuduğunu dinlediğini anlamayan millet olduk. Samanı neden saklasın insanlar, kışın kar yağmaz ise ekinler bodur olur saman ve buğday rekoltesi düşer birde hayvancılık teşvikle baya gelişti talep arttı fiyat arttı olay bu. Ayrıca atasözsünün anlatmak istediği bambaşka ve bu haberde espri olsun diye kullanılmış
    Cevapla