Kıdem tazminatı tavanı 6 bin 380 liraya yükseldi

Memur maaş katsayısıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da yükseldi. Çalışanlar için temmuz-aralık 2019 döneminde uygulanacak kıdem tazminatı tutarı belli oldu.

Kıdem tazminatı tavanı 6 bin 380 liraya yükseldi
Kıdem tazminatı tavanı 6 bin 380 liraya yükseldi
GİRİŞ 05.07.2019 07:57 GÜNCELLEME 05.07.2019 07:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kıdem tazminatı, çalışanın 4857 sayılı İş Kanunu gereğince işten çıkarılması durumunda işveren tarafından çalıştığı yıllar için ödediği ücrettir. İşçi çalıştığı her bir yıl için bir maaşı kadar kıdem tazminatı alır.

 

 

Yüksek ücret alanlar için kıdem tazminatının bir tavan ücreti bulunuyor. Bu oran 6 ayda bir ocak ve temmuzda zamlanıyor. 2019’un ocak-haziran döneminde kıdem  6 bin 17 lira olarak uygulanan Kıdem Tazminatı tavan ücreti Temmuz ayında gelen zamla beraber 6 bin 380 liraya yükseldi.

YORUMLAR 9
  • hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    allah aşkına şu işi çözün tazminat alaçam diye işcileri çalıştıramıyoruz iş yerini satsam işcinin tazminatını ödeyemem bu gidişle ülkenin batmasına az kalır iş vereni öldürür iflas ettirirseniz kominizim kendiliğinden gelir doyumsuz işcilerde avuclarını yalar bırak tazminatı bir ekmeğe çalışırlar.artık şu hak etmedikleri işi çözelim aylık yatsın sığorta gibi ...toplu para bütün hele kücük esnafı belini kırmıştır.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Alamadıktan sonra ne yapalım ne kadar olursa olsun buradaki adaletsizlik düzeltilsin patron çıkarınca tamam işçi çıkınca yok.bu adaletsiz kölevari olan kanununu degiştirilsin yetkililerden ricamız budur.
    Cevapla
  • yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    devletin işvereni dahada zengin etmesini bırakmalı. işvereni desdeklemektense yatırımı kendi yapmalı. fabrikalar oto parça üretimi kasabalara yayılmalı mesala
    Cevapla
  • öteki 4 yıl önce Şikayet Et
    taban diyecektiniz herhalde bahsettiğiniz rakam neredeyse en düşük devlet memuru maaşı
    Cevapla
  • Vurgun Yemek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kidem tazminati hala tazminatini "oylamalardan oturu" alamayanlar icin de gecerli olsun. Ben 2016'dan bu yana hala alamadim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle