Rusya duyurdu! Türkiye'ye teslimatı tamamladık

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'e bağlı Rusya Helikopterleri Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Türkiye'ye üç adet Ka-32A11BC tipi çok amaçlı helikopterlerin ihracına yönelik geçen yıl imzalanan sözleşme kapsamında teslimatın tamamlandığını söyledi.

Rusya duyurdu! Türkiye'ye teslimatı tamamladık
Rusya duyurdu! Türkiye'ye teslimatı tamamladık
GİRİŞ 03.07.2019 11:25 GÜNCELLEME 03.07.2019 11:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Boginskiy, Rus haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada Ka-32A11BC tipi çok amaçlı helikopterlerin Türkiye’ye ihracına yönelik sözleşmenin geçen yıl imzalandığını anımsattı.

 

 

Sözleşmenin bu yıl yerine getirildiğini belirten Boginskiy, “Ka-32A11BC tipi çok amaçlı helikopterlerin ihracına yönelik geçen yıl imzalanan sözleşme kapsamında teslimat tamamlandı. Şu anda Türkiye'ye yeni teslimatları istişare ediyoruz.” dedi.

Yangınla mücadele, arama ve kurtarma görevlerinde kullanabilen Ka-32A11BC tipi helikopterler aynı zamanda inşaat işlerinde de görev alabiliyor.

 

 

Boginskiy, bir süre önce AA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’nin savaş helikopteri üretiminde başarılı deneyimlere sahip olduğunu belirterek, “Türkiye’de üretilen parçaları kullanarak Rus helikopterleri üretebiliriz. Rusya olarak Türkiye ile ortak helikopter üretimini de ihtimal dahilinde görüyoruz.” demişti.

YORUMLAR 11
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    silah ucak roket saldiri yada savunma füzeleri helikopter kisaca askeri alanda ne gerekiyorsa RUSYA ile bir cok ortak calisma ortak proje yapilabilir yapilmali dir da zira rusya silah alaninda adeta dünya lideri sayilan bir ülke ve abd ile bozuk oldumuz bu sürec te bizi kazanma adina rusya bir cok konuda ortak yapim ortak proje ye sicak bakmaya hazir bir ülke ve bunu iyi degerlendirmek gerek rusya ile yakin durusumuz oardaki her ne kadar özgür olsalarda bir anlmda rusya ya göbekten bagli TÜRK CUMHURIYETLERIYLE daha yakin olmamizin da önünü acicaktir ama her alanda azerbaycan in güclenmesini de saglamaliyiz ermenistana karsi cok güclü hale getirmliyiz oradaki kardeslerimizi
    Cevapla
  • Rize li murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN SENİ
    Cevapla
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis her tarafa yetişiyorsun Allah yardımcın olsun.
    Cevapla
  • 6363 4 yıl önce Şikayet Et
    SU 57 den de 4 adet gönder abd catlasin
    Cevapla
  • Son sancak 4 yıl önce Şikayet Et
    Devam devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle