Telefonlar havadan şarj olacak

AKILLI telefonların şarj ömrünün kısa olması kullanıcıların rahatsız olduğu konuların başında geliyor.

Telefonlar havadan şarj olacak
Telefonlar havadan şarj olacak
GİRİŞ 01.07.2019 10:09 GÜNCELLEME 01.07.2019 10:10
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Teknoloji markaları da yıllardır yeni nesil batarya teknolojileri üzerinde çalışıyor. Son olarak kablosuz şarj özelliği ile telefon şarj etme konusunda yeni bir dönem başlamıştı.

ABD merkezli Ossia şirketi ise, kablosuz şarjı daha ileri bir boyuta taşıyarak 'havadan' şarj teknolojisini geliştirdi.

 

ABD Federal Haberleşme Komisyonu (FCC) tarafından onay verilen yeni şarj teknolojisi, kablosuz şarj formatından farklı olarak herhangi bir pede veya aksesuara ihtiyaç duyulmaksızın cihazın olduğu yerde şarj olabilmesine imkan sağlıyor.

Fiziksel ped yerine radyo dalgalarından enerjisini alan yeni batarya teknolojisi, 'havadan' şarjı mümkün kılıyor. 

Wi-Fi ağları tarafından kullanılan 2.4 GHz radyo frekansları yoluyla güç sağlayan yeni şarj teknolojisi ile telefonlar başta olmak üzere pek çok elektronik cihaz herhangi bir şarj noktasına temas etmeden, hatta kullanıcının cebindeyken bile şarj olabiliyor.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 29
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu teknoloji eski bir teknoloji .. nikola tesla havadan elektrik iletimini bile sağladı.. şu an ki cep tepefonları radyo dalgaları ac akım onun buluşu... şu an elektirik bile istense bedava kablosuz dağıtılabilinir... nikola teslanın hayatı ve icatlarını okuyun derim... uzaya sinyal gönderme bile onun sayesinde daha ne diim..
    Cevapla
  • meyyid 4 yıl önce Şikayet Et
    100 yıl öncde atom parçalanamaz diyorlardı..tesla nın annesinin annnesi türk dür bu arada.
    Cevapla
  • Ömer Rüştü 4 yıl önce Şikayet Et
    Fizik kurallarına aykırı.öyle bişey olamaz.bir üreteç vardır birde almaç yani tüketen cihaz.wifideki enerji nerden gelecek onada bi enerji tüketimi olacak..öyle bişey olsa eneji savaşları olmaz her taraf bedava enerji olur.t,wifi içinde bi enerji tüketimi var sonuçta.nerden nereyi verecek.3kw enerji tüket wifiyi beslemek için ordan 3 kw lık bi enerji başka yere transfer et.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra ne tür yeni hastalıklar türeyecek acaba
    Cevapla
  • osmanlı 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    tabi ya amerika yaptı ALLAH bilir Hangi devletin vatandaşı yaptı abd parayı basıp aldı patentini maksat abd yaptı densin boş hava çivasın abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle