Eczanelerde yeni düzenleme

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik"te yapılan değişiklikle, levha ve termometre yükümlülüğü süresi, yeni açılan ve nakil olan eczaneler için bugün itibarıyla başlayacak. Faaliyette bulunan diğer eczaneler için ise bu yükümlülük en geç 31 Aralık 2020'ye kadar yerine getirilebilecek.

Eczanelerde yeni düzenleme
Eczanelerde yeni düzenleme
GİRİŞ 29.06.2019 11:44 GÜNCELLEME 29.06.2019 15:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklikle, levha ve termometre yükümlülüğü süresi, yeni açılan ve nakil olan eczaneler için bugün itibarıyla başlarken, faaliyetteki diğer eczanelere ise 31 Aralık 2020'ye kadar süre verildi. Özellikleri Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulması zorunluluğu, kültür ve tabiat varlığı niteliğindeki yerlerde faaliyet gösteren eczaneler ile uluslararası havalimanlarında bulunan eczaneler de aranmayacak. Eczanelerde, Türk Gıda Kodeksi Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği’ne uygun ürünlerin de satışı yapılabilecek.

 

 

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca hazırlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, "kritik durumlarda uyarı verecek erken uyarı sisteminin ve geriye dönük hafıza kaydı bulunan termometrenin bulunması" ile "özellikleri Türk Eczacıları Birliğitarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulur" yükümlülükleri yeni açılan ve nakil olan eczaneler tarafından bu hükmün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, faaliyette bulunan eczaneler tarafından da en geç 31 Aralık 2020'ye kadar uygulanacak.

Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle eczanelerin görülebilir cephelerinden en az birine ve eczaneolarak kullanılacak yerin sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, eczanenin adını gösterir, özellikleri Türk Eczacıları Birliği tarafından standardize edilmiş ışıklı veya ışıksız levha konulması zorunluluğu, kültür ve tabiat varlığı niteliğindeki yerlerde faaliyet gösteren eczaneler ile uluslararası havalimanlarında bulunan eczaneler de aranmayacak.

 

 

Bebek ve çocuk ek gıdaları satılabilecek 

Yönetmelikle "Eczaneden satışı yapılacak ürünler"e, anne sütü ve beslenme yetersizliğinde kullanılan çocuk mamaları ile erişkinlerin metabolizma bozukluklarında kullanılan tüm destekleyici ürünlerin yanında, "Türk Gıda Kodeksi Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları Tebliği’ne uygun ürünler"in de satışı eklendi.

Öte yandan yapılan düzenlemeyle eczanesini kapalı tutan eczacılara kamuda veya özel sektörde eczacılık hizmeti yapabilme hakkı da getirildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Eczacilar birligi bir zahmet çağin illeti kanser hastalıginin aşi ve ilaçlarinin ureticiden hastaya yurt ici yurt disi temin edilerek hastaya ulastirilmasinada el atsinlar bu isin ticaretini yapanlarda vicdana gelsinler kubadaki 100 dolarlik asilari yine ulkemize getirerek 100 dolara satsinlar ates düstugu yeri yakar ; Şeyh edebalinin dediği gibi insanı yasatki devlet yaşasin .Bu konuyu cozecek Tum yetkililerden Allah razi olsun birde onerim var rövasta olan kuba asisi organizasyonunun hac organizasyonu gibi devlet eliyle yapilmasi gerektigini dusunuyorum insanimiz umut ararken yanlis kisilerin ellerine dusmesinler
    Cevapla
  • Erdal ÖNEREN 4 yıl önce Şikayet Et
    Eczacilar birligi önce eczacıların Birliği olmayı başarın.Şu andaki görünümüyle ''Eczanelerin Birliği'' halinde.Önüne gelen dipoma kiralayıp eczane açıyor kimseden bir ses yok.Yaşını geçmiş eczacılar yazlıklarında ama adlarına eczaneler çalışıyor.Bu işi yapmanın bir son yaş haddini kanuna kaydurunlar.
    Cevapla