Tamamen yerli! Üçüncüsü de tamam

ASELSAN, havan saldırılarına karşı geliştirdiği Serhat radarlarına yenilerini ekledi. Seyyar Havan Tespit Radar Sistemi, atılan havan mermilerinin tespit ve takibini yaparak çıkış yerlerini hesaplıyor.

Tamamen yerli! Üçüncüsü de tamam
Tamamen yerli! Üçüncüsü de tamam
GİRİŞ 29.06.2019 13:58 GÜNCELLEME 29.06.2019 13:58
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Havan tehdidi altındaki bölgelerin korunması ve bu tip saldırılara yönelik tedbirlerin alınması açısından kritik önemi olan Serhat II radarlarına yenileri eklendi.

 

 

Milli Savunma Bakanlığı ile ASELSAN arasında 28 Haziran 2018’de imzalanan Seyyar Havan Tespit Radar Sistemi Tedariki Sözleşmesi kapsamında teslimatlar tüm hızıyla sürdürülüyor. Yürüttüğü çalışmalarla ilk teslimatı geçen yıl gerçekleştiren ASELSAN, 2019’un ilk yarısına iki ayrı teslimat sığdırdı.

Üçüncü teslimat tamam

 

 

Serhat II radarının üçüncü teslimat partisinin kabul muayene testleri mayıs ayında başarıyla tamamlandı ve radarlar Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi.

Sözleşme kapsamında yapılacak diğer teslimatların 2019 içinde tamamlanması hedefleniyor. ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen ve güvenlik güçlerinin envanterinde bulunan Serhat radarları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terörle mücadele faaliyetleriyle Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında yoğun ve etkin olarak kullanıldı. Havan tehdidi altındaki bölgelerin korunması ve bu tip saldırılara yönelik tedbirlerin alınması açısından kritik önemi olan Serhat radarlarının havan tehdidi altında bulunan yurt içinde ve yurt dışındaki farklı bölgelerde etkin kullanımı için silahlı kuvvetlere gerekli saha desteği veriliyor.

Serhat II radarına, emsal sistemlere göre üstünlükleri nedeniyle yurt dışından da talep geliyor. Radarın değişik ülkelere satışına yönelik çalışmalar devam ediyor. Menzili 10 kilometrenin üzerindeki Seyyar Havan Tespit Radar Sistemi, görüş hattında bulunan havan mermilerinin tespit ve takibini yaparak, mermilerin tahmini çıkış ve düşüş yerlerini hesaplıyor. Modüler bir tasarıma sahip radar, 3 ayak sehpa (tripod) üzerinde, kule/bina üzerine yerleştirilerek veya araçta yükseltilebilir mast (direk) üzerinde kullanılabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletin siyasi aktörleri güçlendirerek gittiği her ülke geleceği ne sağlam adımlarla ilerlemektedir yeterki savrulmayalım daha neler yapar bu ülke herzaman yarışa geriden başladık ama birincilikle tamamladik darısı teknolojide olur insallah
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda mı toprakta yetişti fabrika kapattı diyenlere
    Cevapla
  • Hayırlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal mühendislerimize
    Cevapla
  • Şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Alkışlamak gerekir.
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak cok acil uzun menzilli balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • İnanan 4 yıl önce Şikayet Et
    1997 de meclisten geçen yasa ile 300 km yi geçen füze üretemeyiz. Bunun zararı uzay füzesi bile yapamayız. Bu yasayı acilen kaldırmak gerek bunuda sadece hükümet yapabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle