Çin ve Rusya anlaştı! Dolara yeni darbe

Rusya ile Çin arasında karşılıklı ödemelerde dolar yerine ulusal para biriminin kullanılmasını öngören bir anlaşma imzalandı. İki ülke, ulusal para birimi kullanımını yaygınlaştırarak ABD'nin baskı aracı olarak kullandığı doların etkisini kırmayı hedefliyor.

Çin ve Rusya anlaştı! Dolara yeni darbe
Çin ve Rusya anlaştı! Dolara yeni darbe
GİRİŞ 28.06.2019 15:13 GÜNCELLEME 28.06.2019 15:14
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Rusya Maliye Bakanı Anton Siuanov ve Çin Halk Bankası Başkanı Yi Gang, karşılıklı ödemelerde  dolar yerine ulusal para birimine geçiş yapmak üzere hükümetler arası bir anlaşma imzaladı.
 
Haberi geçen Izvestiya gazetesinde, Rusya alt meclisinin Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı ile Maliye Bakanlığı arasındaki bildirimlere de yer verildi.
 
Gazeteye göre, anlaşmaya ilişkin detaylı bilgilerin de yer aldığı bildirimde Finansal Piyasalar Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov, bakanlığın ekonomik ortaklarla yapılan anlaşmalarla ''ulusal para birimine'' yoğunlaşma çabalarının ülkenin ekonomik güvenliğini güçlendirmeye yönelik olduğunu belirtti.
 
Bildiride ayrıca, Rusya ile Çinli işletmeler arasındaki ulusal para birimlerinde ödemeler için yeni mekanizmaların zaten geliştirilme aşamasında olduğu belirtildi.
 
Moskova yönetimi, ABD'nin ticari ortaklarına baskı yapmak için dolar silahını kullandığını eleştirerek ülkelerin ticarette ulusal para birimine geçiş yapmaları çağrısında bulunuyor. 
 
Rusya, 2018'de yaptırım dalgalarının ortasında ABD devlet tahvillerindeki varlıklarının çoğunu altına çevirmeye çalıştı.
 
Ayrıca son yıllarda ticari ortakları ile imza attığı anlaşmaların çoğunu, yerel para birimleri üzerinden imzalama fikrini savundu.
 

 

 

YORUMLAR 45
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu G20 zirvesi Amerika'ya hiç yaramadı. Hezimet haberleri alıyoruz. Biranda Türkiye'yi öven bir anlayış hiçte güven vermiyor. Ikili oynayan bir zulüm devleti , devletleri ile karşı karşıyayız. Moğollardan daha beter. Onlar açıktan zalim idi. Şimdi gizli sinsi organizeli acımasız zalim.
    Cevapla
  • Efedayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın en kuvvetli görünen aslında en zayıf olan yeri dolar. 240 trilyon dolar olan dünya stoğunun karşılığı var mı ?
    Cevapla
  • Bayrak 4 yıl önce Şikayet Et
    Altın rezervlerine dayalı, kripto tabanlı, uluslararası düzeyde, belli bir ülkenin kontrolünde olmayan ortak bir para birimi ve serbest transferi sağlayacak blockchain sistemi üzerinde işleyecek bir ödeme sistemi kurulabilir. Böylece kapitalist sömürü düzeni bir tehdit oluşturamaz.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Doların işi bitti.. 2019 Doların bitiş sürecini başlatacak.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    $ ın hegomanyasına son verebilmek için bu tür birliktelikler desteklenmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle