EPDK'dan elektrik zammı açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada 1 Temmuz itibariyle elektriğe yüzde 15 zam yapıldığı duyruldu.

EPDK'dan elektrik zammı açıklaması
EPDK'dan elektrik zammı açıklaması
GİRİŞ 28.06.2019 11:58 GÜNCELLEME 28.06.2019 12:00
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

EPDK'dan yapılan açıklamada; "1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle  görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dâhil % 15,00 artış yapılmıştır.

 

 

Söz konusu artışta bir önceki tarife dönemine göre EÜAŞ Toptan Satış Tarifeleri ile görevli tedarik şirketlerinin EÜAŞ harici alımlarına ilişkin maliyeti oluşturan Piyasa Takas Fiyatlarında (PTF) oluşan artışlar en önemli etkenler olmuştur.

Bu kapsamda 1 Temmuz itibariyle mesken abonelerince  100 kWh elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 61,8 TL ödenecektir." denildi.

 

 

YORUMLAR 89
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Zammı yapıyorsunuz vergininde vergisinide vatandaştan alıyorsunuz faturanın hertarafı haksızlık anaparayabakın sonra toplama bakıp hakzız kazanca bakın
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Santral önemli!..
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde piyasa takas fiyatı çıktı. Acaba ne takası yapılıyor da fiyat artırılıyor. Şube yolu fiyatını artırdık deseydiniz, hani kapımıza gelip fatura yazan eleman bizim eve kadar taksi tutup geliyor ya
    Cevapla
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kirsal kesimden bahsediyorlar merkezde olmaz pek
    Cevapla
  • taner 4 yıl önce Şikayet Et
    ben doğuda oturuyorum 11 yıldır kirada oturuyorm 1gün bile ben eğer kaçak kullanmıssamsa Rabbim benim burnumdan fitil fitil getirsin inşallah hemende doğu diyorsunuz Allah sizi islah etsin
    Cevapla
  • Doktor 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim genel bir algı var doğu batı lafı yanlış aslında insanın iyisi kötüsü olur sadece
    Cevapla
  • önkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    ödüyorsan üzerine alınma. batıda yokmu sanki her yerde var.
    Cevapla
  • Turgut Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim her yerin iyisi kötüsü var ancak terör bölgelerinde özellikle ciddi manada kaçak elektrik kullanımı var. Helali haramı bilen birisi kaçak elektrik kullanmaz zira Devletin her kuruşunda 82 milyonun hakkı var..
    Cevapla
  • bir dost 4 yıl önce Şikayet Et
    ağırlıklı olarak doğuda kaçak kullanılıyor. helaliyle yaşayana elbette laf yok kardeşim.
    Cevapla
  • :))))l 4 yıl önce Şikayet Et
    :)))))l
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle