ABD'li dünya devine şok! Bir anda 9 milyar dolar kaybetti

"iPhone'u iPhone yapan adam" olarak tanınan Jony Ive (52), yılsonu Apple'dan ayrılacağını açıkladı. 30 yıldır baştasarımcı olarak çalışan Ive'nin ayrılık haberi Apple hisselerini düşürdü.

ABD'li dünya devine şok! Bir anda 9 milyar dolar kaybetti
ABD'li dünya devine şok! Bir anda 9 milyar dolar kaybetti
GİRİŞ 28.06.2019 14:07 GÜNCELLEME 28.06.2019 14:07
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Dünyanın en değerli şirketi olan ABD'li teknoloji devi Apple'ın baş tasarımcısı, Jony Ive bu yılın sonlarında yaklaşık 30 yıldır çalıştığı şirketten ayrılacağını açıkladı.

 

 

iMac, iPod ve iPhone'ların tasarımını yapan kişi olan Ive'ın bu kararıyla şirketin hisseleri yüzde 1,5 oranında düştü. Şirketin değeri 9 milyar dolar azaldı.

1996'da; Apple'ın mali zorluk yaşadığı ve işçi çıkarmaya başladığı bir dönemde çalışmaya başlayan Ive'ın şirketin bir trilyon dolarlık bir deve dönüşmesinde önemli bir payı olduğu belirtiliyor. 2011'de ölen Apple'ın kurucusu Steve Jobs, bir defasında "Apple'da bir ruh partnerim varsa o da Jony'dir" demişti.

Apple CEO'su Tim Cook ise Apple'ın yeniden canlanmasında Ive'ın rolünün büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Ancak Ive'ın ayrılışı, şirkette büyük değişimlerin yaşandığı bir döneme rastlıyor.

Beş yıl önce İngiliz moda devi Burberry'nin CEO'luğunu bırakarak Apple'ın perakendeden sorumlu başkan yardımcılığına gelen Angela Ahrendts de Nisan'da şirketten ayrılmıştı.

iPhone satışlerının düşmesi ve Çin telefonlarının satış rakamlarındaki yükselişle beraber Apple'dan ayrılan efsaneyi tasarımcı yatırımcıları kaygılandırmaya başladı. Bazı analistlere göre değişen trendlerle beraber Apple'ın 'dünyanın en değerli şirketi' unvanını uzun süre koruyamayacağı yönünde.

YORUMLAR 20
  • Tuncer 4 yıl önce Şikayet Et
    Xioami Redmi 5 Plus kullanıyorum çokda memnunum
    Cevapla
  • USTA 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece yüzde 1.5'u 9 milyar dolar ise tamamı 600 milyar dolar demek ki çok bişey kaybetmemiştir.
    Cevapla
  • Ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    yani kusura bakmasında tasarımla alakalı ne yapmış arkadaş. içini yaptıysa bilemem ama yorumlarda arkadaşın yazdığı gibi dış tasarımdan 20 sene sonra bir tek tuş vardı onu kaldırdı. Renault clio gibi :)
    Cevapla
  • gokhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amazing Technologie is gone
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    tasarımda tasarım olsa her modelin tasarımı aynı çok büyük farklar var sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle