‘TOBB Başkanı’na İspanya’dan nişan

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, İspanya Kralı 6. Felipe tarafından Sivil Liyakat Nişanı Encomienda verildi.

‘TOBB Başkanı’na İspanya’dan nişan
‘TOBB Başkanı’na İspanya’dan nişan
GİRİŞ 28.06.2019 09:42 GÜNCELLEME 28.06.2019 09:42

İspanya Kralı 6. Felipe tarafından verilen Sivil Liyakat Nişanı Encomienda, dün yapılan törenle Hisarcıklıoğlu’na takdim edildi. TOBB İkiz Kuleler’de yapılan törene İspanya Büyükelçiliği’nden ve Ankara ticaret sektöründen pek çok isim katıldı. 2001’den bu yana TOBB Başkanlığı’nı yürüten Hisarcıklıoğlu’nun iki ülke arasındaki iyi ilişkilere yaptığı katkılar anlatıldı.

Hisarcıklıoğlu’na nişanı takdim eden İspanya Ankara Büyükelçisi González-Barba, iki ülkenin ticaretinin iki yönlü ve çok gelişmiş olduğuna değinip, “Bu başarının, trendin arkasındaki isimler, iş insanları ve karar vericilerdir. Türkiye ve İspanya’daki yetkililer de bu gelişmeleri desteklemiştir. 2001’den beri TOBB başkanı olarak hizmet eden Hisarcıklıoğlu’nun rolünün ise ülkemiz ve herkes tarafından görülmesinin vakti gelmiştir” ifadelerini kullandı. Barba, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini desteklerinin süreceğini belirtti.

İlişkiler yakın

Hisarcıklıoğlu ise iki ülkenin ortak noktalarına dikkat çekerek, bu birlikteliğin siyasi arenaya da yansımasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye ve İspanya’nın spordan, kültür-sanata pek çok alanda birbirinin etkileyen iki ülke olduğundan bahseden Hisarcıklıoğlu, “Aramızdaki bu yakınlık siyasi ilişkilere de yansıyor. Medeniyetler İttifakı’nda da birlikte olmamız tesadüf değil” dedi.