Aktaş Barajı 15 bin 800 dekar araziyi suyla buluşturacak

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aktaş Barajı'nın 15 bin 800 dekar verimli tarım arazisini modern sulamayla buluşturacağını belirterek, "Baraj, bölge üreticisine yaklaşık 14 milyon lira daha fazla kazanç sağlayacak." ifadesini kullandı.

Aktaş Barajı 15 bin 800 dekar araziyi suyla buluşturacak
Aktaş Barajı 15 bin 800 dekar araziyi suyla buluşturacak
GİRİŞ 26.06.2019 15:37 GÜNCELLEME 26.06.2019 15:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in Ödemiş ilçesinde inşa edilen Aktaş Barajı'ndan yaz döneminde 15 bin 800 dekar araziye sulama suyu verileceği bildirildi.

Açıklamada, toplamda, 44,38 milyon metreküp su tutma hacmine sahip Aktaş Barajı'nın Ödemiş'e bağlı İlkkurşun, Bülbüldere, Yusufdere, Sekiköy ve Yeniköy mahalleleri ile Kayaköy beldesindeki arazileri sulayacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen yıl tamamlanarak su tutmaya başlayan barajda 17,25 milyon metreküp su biriktiği bilgisini verdi.

Bir yılda 3 hasat imkanı

Barajdan bu yaz Ödemiş Ovası'na ilk kez su sağlanacağını ifade eden Pakdemirli, "Aktaş Barajı, 15 bin 800 dekar verimli tarım arazisini modern sulamayla buluşturacak ve bölge üreticisine yaklaşık 14 milyon lira daha fazla kazanç sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, barajın sulama hattındaki son kontrollerinin yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kontrollerin ardından su sıkıntısı çeken bölgenin kaderi değişecek. Projeyle suya hasret toprakları suyla buluşturacağız. Bu sayede üreticimiz bir yılda 2'nci hatta 3'üncü ürün hasadı olanağı yakalayacak. Ayrıca proje, sulama maliyetlerini düşürecek, tarlalarda yüzde 40 ile 60 arası verim artışı sağlayacak. Bununla birlikte proje bin 350 kişiye de istihdam imkanı oluşturacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemin tam ortasında KONYA topraklarında sayıları 1000 leri geçen devasa OBRUKlar neden oluşmuş ise önlemini almakta çok geç kalınmış durumdayız, bakanlığın acilen bu topraklarda yapılan tarımsal çalışmalarda çok yer altı suyu kullanılan ürünlerin bu topraklarda tarımını acilen yasaklamalıdır, çünkü artık oluşan obruklar tarlaları yuttuğu gibi yerleşim merkezlerini de yakında yutacaktır, acilen önlem alınmalıdır, ülkemizin büyük nehirlerinden bir kolu,bir kısmı, İç Anadolu ovalarına kaydırılmalı, bin yıllardır ülkenin tahıl ambarı olan uçsuz bucaksız İç Anadolu toprakları çölleşmeye asla terk edilmemelidir, Sayın T.C.Tarım ve Orman Bakanlığından,DSİ acil önlem alınması ricasıyla lütfen.
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    T.C. Tarım ve Orman bakanlığından, nehirlerimizin denizlere ve komşu ülkelere boşa akmasının önüne barajlar, göletler, kurarak mutlaka geçilmelidir, nehirlerimiz susuzluk yaşayan İç Anadolu gibi susuz ovalara kaydırılmalıdır, nehirlerimizin denizlere dökülmesine asla izin vermemeliyiz, su demek hayat demektir, su yoksa hayat yoktur, bu mantıkla sularımızı son damlasına kadar tasarruflu kullanmalıyız, israf etmeden kullanmalı ve komşu ülkelere ve denizlere boşa akıp gitmesine izin vermemeliyiz, bakanlığımızdan nehirlerimizin yönünü ülkemizde çölleşme tehlikesi yaşayacağımız İç Anadolunun tamamı ve Güney Anadolu bölgelerine kaydırılmasını ısrarla talep ve rica ediyoruz...
    Cevapla