Ağaç katliamı iddialarına bakanlıktan yalanlama

Göktürk Kemer Country'nin doğusundaki devlet ormanında ağaçların kesildiğine ilişkin sosyal medyada dolaşan iddialara yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İstanbul Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı alandaki çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, ''Alanda ağaçların büyümelerinin durmuş olması, çeşitli zararlıların etkilerine maruz kalmaları ve yetişme ortamına yeterli uyumu sağlayamamaları gibi nedenlerle yeni fidanlarla ormanın yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur'' denildi.

Ağaç katliamı iddialarına bakanlıktan yalanlama
Ağaç katliamı iddialarına bakanlıktan yalanlama
GİRİŞ 26.06.2019 08:52 GÜNCELLEME 26.06.2019 08:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Bahçeköy Orman işletme Müdürlüğü'ne bağlı Kurtkemeri Orman İşletme Şefliği 119 nolu bölmesinde, Bakanlığın kontrolünde yapılan çalışmalara ilişkin sosyal medyada yer alan paylaşımlar üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek üzere açıklama yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Söz konusu alanda geçmiş yıllarda oluşturulan Karaçam ormanlarında yenileme çalışmalarının yapıldığının kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Alanda ağaçların büyümelerinin durmuş olması, çeşitli zararlıların etkilerine maruz kalmaları ve yetişme ortamına yeterli uyumu sağlayamamaları gibi nedenlerle yeni fidanlarla ormanın yenilenmesi ihtiyacı doğmuştur. Bu nedenle mevcut karaçam ağaçlarının sahadan kaldırılarak, yeni fidan dikimi ve ağaçlandırma yapmak amacıyla arazinin hazırlanması çalışmalarına başlanmıştır. Alana kasım ve aralık aylarında 8 bin 300 adet fidan dikilecektir. Söz konusu çalışma idaremizin gözetim ve denetimi altında, ormancılık teknik icaplarına göre yürütülmektedir."

Açıklamada, sahaların başka bir amaçla kullanılmasının söz konusu olmadığı, çalışmanın ormanın devamlılığını sağlamak maksadıyla yapılan bir ormancılık faaliyeti olduğu vurgulandı.

YORUMLAR 1
  • Asabi fırtına61 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul kayaşehir şamlar, gelin de ağaç kıyımı var mı yok mu görün. Piknik alanının yol genişletme amacıyla bir kısmı talan edilmiş yüreğim kanıyor. Bıraksaydınız da orada yol genişlemeseydi ne olacak yani şart değildi.
    Cevapla