Macaristan'dan Türk ihracatına engel! Yüz binlerce dolar...

Türk ihraç ürünleri taşıyan taşımacıların Macaristan tarafından verilen yetersiz transit kotası nedeniyle Avrupalı müşterilerine Türk ihraç ürünlerini teslim edemediği bildirildi.

Macaristan'dan Türk ihracatına engel! Yüz binlerce dolar...
Macaristan'dan Türk ihracatına engel! Yüz binlerce dolar...
GİRİŞ 25.06.2019 17:20 GÜNCELLEME 25.06.2019 17:20
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Türk tırları Macaristan'ın ulaştırma politikasındaki bariyetler nedeniyle ihracatını arzu edilen seviyede gerçekleştiremiyor.

 

 

Derneğin açıklamasında, "Şu an itibarıyla Türk ihraç ürünleri taşıyan taşımacılar Macaristan tarafından verilen yetersiz transit kotası nedeniyle Avrupalı müşterilerine Türk ihraç ürünlerini teslim edemiyor, bu durum aynı zamanda Türkiye’de üretimi ve yatırımı olan Avrupalı firmaların ve ihracatçıların da önünde bir engeldir." ifadelerine yer verildi.

İHRACAT YÜKLÜ ARAÇLAR BEKLİYOR

 

 

Kapıkule sınır kapısı tır parklarında Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Slovakya, Çekya, Polonya’ya ihraç yüklü dolu onlarca aracın, 1 hafta sonra dağıtılacak kısıtlı geçiş izin belgesinin dağıtımını beklediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Avrupa’ya ihracatımızda başta yaş meyve sebze, kiraz, yarı mamuller, otomotiv, kimyasal maddeler, madeni, plastik maddeler ve demir çelik ürünleri olmak üzere alıcılarına ulaşamamaktadır. Hem Türk ihracatı hem de Avrupalı ortaklarımız kaybediyor.

Verilen yıllık 36 bin geçiş izni yetmemekte olup, bu bir günde sadece 100 aracın, bir saatte 4 aracın Macaristan’ı geçmesi demektir. Hem Türk ihracatı hem de Avrupalı ortaklarımız bu kısıtlamadan kaybediyor."

Açıklama, Türkiye- Macaristan Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı'nın 25-26 Haziran'da Türk ve Macar bakanların başkanlığında iki ülke arasında mevcut ekonomik ilişkileri değerlendirmek üzere Budapeşte’de bir araya geleceği ifade edilirken, toplantının Türk ihracatı ve taşımacılık sektörü için büyük önem taşıdığı aktarıldı.

YORUMLAR 21
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ihracatcı kayıt belgesi denilerek ithalat zorlaştırıldı belki de buna karşılık yapılıyor
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    AB bizi engellemek için uğraşıyor. AB ekonomi kirizi derinleşiyor. Birde Türkiye ye ithalat açığı vermek istemiyor. Türkiye artık her ülkeye devasa dağıtım merkezleri kurmalı. Gemilerle uçaklarla Türk mallarını yığmalı. Sonuç malların çoğunluğu tek merkezden dağıtılmalı. Ne yapsalar boş. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz önünde sonunda AB yi dize getirecek. Yine gurbetçilere büyük iş düşüyor.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Derhal ticaret bakanligi araya girsin böyle rezalet olur mu yaaa.... O zaman bozde missilleme yapalım, tam bir rezalet
    Cevapla
  • aden 4 yıl önce Şikayet Et
    çokta umurlarında... misilleme yapsan ne olacak? kaç macar tırı bizden geçiyor? bu iş organize...
    Cevapla
  • Eynesilli 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP'ye söyleyin onlar halletsinler.Nede olsa Her şeyi biz daha iyi yaparız diyorlar.
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Macarlar kirmalar bunlar sahte dostlarmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle