Seçim sonrası açıklamalar peş peşe geldi: Hemen başlayalım

İstanbul seçimleri geride kalırken, Türkiye’nin önündeki 4 yıllık seçimsiz döneme işaret eden iş dünyası, gündemin artık ekonomi olmasını istiyor. Güçlü Türkiye için birlikte çalışma mesajları veren iş dünyası, ekonomide vites büyütme çağrısı yaptı.

Seçim sonrası açıklamalar peş peşe geldi: Hemen başlayalım
Seçim sonrası açıklamalar peş peşe geldi: Hemen başlayalım
GİRİŞ 25.06.2019 09:27 GÜNCELLEME 25.06.2019 16:27
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Derecelendirme kuruluşları dahil birçok kesim tarafından Türkiye ekonomisi önünde önemli bir eşik olarak konulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi geride kaldı. İş dünyası, yakından takip ettiği seçimin ardından “iş güç zamanı” çağrısında bulundu. Demokrasinin önemli unsuru seçimin geride kalmasıyla birlikte gündemin artık ekonomi olması çağrısında bulunan iş dünyası temsilcisi sivil topluk kuruluşu başkanları, güçlü ekonomi ve büyük Türkiye için birlikte çalışma mesajları verdi.

 

 

ORTAK GAYEMİZ BÜYÜME TRENDİNİ YAKALAMAK

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Arkada bıraktığımız yerel seçimler sonrası; artık hedefimiz, ekonomik istikrar, kalkınma ve sosyal refahın sağlanması olmalıdır. 4,5 yıllık seçimsiz bir yönetim sürecinde kamusal dönüşümlerin tamamlanması, ekonomik reformların netleşmesi, istihdamın desteklenerek sosyal refah ortamının iyileştirilmesi ve ülkemizin yeniden büyüme trendini yakalaması ortak gayemiz olmalıdır. MÜSİAD olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve çizdiği istikametin tam destekçisi olarak güçlü Türkiye yolunda yürümeye devam edeceğiz” mesajı verdi.

 


DAHA ÇOK ÇALIŞMA VAKTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Seçimler artık geride kaldı. Ülkemizin geleceğine, ekonomiye odaklanma ve daha çok çalışma zamanı” değerlendirmesinde bulundu.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Seçimlerinin tamamlanması ile birlikte önümüzde 4 senelik seçim olmayan bir döneme giriyoruz. Ekonominin çarklarının dönmesi istikrar ve güven ortamına ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte istikrarın devamı ile ekonomik gelişmeye konsantre olabileceğimiz bir döneme giriyoruz” açıklamasında bulundu.

EKONOMİYE ODAKLANANLIM

İstanbul’da seçim demokrasi ve güven ortamı içinde sona erdiğini belirten İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise “Büyük Türkiye ve güçlü ekonomi için şimdi ekonomiye odaklanma vakti” çağrısında bulundu. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ise Barış ve huzur içinde gerçekleşen İstanbul seçim sonuçları ülkemize, milletimize ve İstanbulumuza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞALIM

TİM Başkanı İsmail Gülle, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarının İstanbulumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyorum” dedi.

DEİK Başkanı Nail Olpak, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “İş dünyası olarak, önümüzdeki dönemi, genelde milletimiz, özelde ise ekonomimiz için çok önemli görüyoruz. Bugünden sonraki hedefimiz, sosyal, siyasal, ekonomik ve demokratik standartları daha da yüksek bir Türkiye için hep birlikte çalışmaktır.”

İŞ DÜNYASI DA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK

TÜSİAD ise yapılan yazılı açıklamada İstanbul için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Derneğin açıklamasında, “Türkiye ekonomisinin üçte birini temsil eden İstanbul’un yönetimi ve kalkınma öncelikleri için devlet, özel sektör, sivil toplum, akademi ve tüm diğer paydaşların uyum ve işbirliği içinde çalışmasını temenni ediyoruz. Bu işbirliği ve uyumun ülkemizin kalkınması için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Seçim döneminde sık sık gündeme geldiği üzere, saydam, yenilikçi ve demokratik bir belediye yönetiminin ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Yeni dönemde iş dünyası da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir” denildi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem Sargın, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Bugünden itibaren odağımız ülkemizin 100’üncü yılına güçlü bir ekonomi ile girmek olmalı. Bu hedefe yönelik olarak, önümüzdeki dönemde, ekonomi, iş ve yatırım ortamına ilişkin reformların hızla hayata geçirilmesi ve ülkemizin rekabet gücünün artırılması için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.”

NİTELİK MOTİVASYONU FIRSATI

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme yaptı. Yeni yönelimin, yeni toplum, yeni ekonomi ve yeni siyasal tutum okumasını hazırlamakta olduğunu ifade eden Danışman şunları söyledi:

“İstanbul seçimlerinin tamamlanması dolayısıyla ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman tarafından yapılan değerlendirmenin özeti olan basın açıklaması:

YSK kararıyla yenilenen İstanbul mahalli seçimleri gerçekleştirilmiştir.  Milli iradenin şaibesiz tecellisi vuku bulmuş ve tartışma son bulmuştur.

Sonuçların hayırlar getirmesini diliyoruz.

Demokrasinin en doğal refleksi seçimlerle gelişen yeni durumlardır. Bu durumun toplumun bir kesimi için hayal kırıklığı diğer bir kesimi için mutluluk kaynağı olması tabiidir.

ASRİAD olarak seçimlerle ilgili büyük bir tecrübeye sahip olan milletimizin vermiş olduğu bu kararın saygıyla ve ibretle karşılanıp okunması gerektiğini düşünüyoruz.

Önümüzde, Merkezi hükümet sorumluluğu açısından son derece önemli olan 2023 hedefleri durmaktadır. Doğru odaklanma ve doğru siyasal yapılanma, gündemde olan tüm endişeler için izale fırsatı demektir.

Ekonomik politikalardan dış politikaya, eğitim politikalarından kültür politikalarına, sosyal politikalardan hukuk politikalarına varıncaya kadar yepyeni belirlemelere ihtiyaç olduğu aşikardır.

2002 politik ortamı ile 2022 politik ortamı çok yüksek değişiklik içeren bir hüviyete sahip olacaktır. Üstelik sosyoekonomik değişimin en önemli sağlayıcısı mevcut iktidardır. Ancak toplumsal beklentiyi sadece vefa ile ve geçmiş hizmetlerle karşılamayı düşünmek toplumsal dinamizmi yakalayamamak anlamına gelecektir.

Yeni yönelim, yeni toplum okuması, yeni ekonomi okuması, yeni siyasal tutum okumasını hazırlamaktadır. Hatta dini anlayışın dahi yeni olması ve evrensel dil ve tutarlılığı ihtiva etmesi zorunlu bir beklenti haline gelmiştir. Bu da yadırganmamalı. Sadece çok boyutlu entelektüel üretime ağırlık vermeye özen gösterilmelidir.

Bu derin görev siyaset yanında tüm toplumun ve doğal olarak tüm STK’larındır. Bazen kayıplar, yeni dönemi daha ümit dolu, daha nitelik dolu hale getirmenin en önemli motivasyon kaynağı olabilir.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 16
  • adam 4 yıl önce Şikayet Et
    birileri el atsın artık bu yerli otomobile... Reis! duy sesimizi...
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim yerli otomobil ne oldu...?
    Cevapla
  • Hesapçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi hemen ekonomi oylar başkasına hamallık hükümete doldurun cepinizi
    Cevapla
  • hursit dilaver 4 yıl önce Şikayet Et
    ELBETTE.. TABİ.. İSTEDİĞİNİZ OLDU. CHPyi BAŞKAN ETTİNİZ. 800.000 OYU DA SAYENİZDE ALDI. ŞİMDE her CHP devrinde olduğu gibi karlarınızı katlamaya devam edeceksiniz. ne yani 978-79larda iş adamlarımız EN BÜYÜK KARLARI CHP ZAMANINDA KAZANDIK DEMİŞLERDİ.28 ŞUBAT DÖNEMİNDE DE AYNI.kazanın kazanın. hazır AKP devrilmeden yurtdışına stok yapın da yarın CHP geldiğinde elinizdekileri almasın.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen iş ekonomi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle