Kurbanlık fiyatları belli oldu

Kurban Bayramı’na 45 günlük bir süre kalırken, besi tesislerinde hazırlıklar da başladı. Besiciler geçen yıl 1.250 lira olan kurbanlık koçu bu yıl 1.500 liradan, 13 bin liradan satılan büyükbaş kurbanlığı ise 15 bin liradan satmaya başladı.

Kurbanlık fiyatları belli oldu
Kurbanlık fiyatları belli oldu
GİRİŞ 23.06.2019 12:14 GÜNCELLEME 23.06.2019 12:14
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı piyasasının yavaş yavaş açıldığını belirten Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, kimi vatandaşların kurbanlarını şimdiden almaya başladığını ve piyasanın şekillenmeye başladığı belirtti. Büyükbaş piyasasında hayvanların 8 bin ile 15 bin lira arasında alıcı bulduğunu anlatan Tuna, geçen yılki fiyatların hayvan başına bin lira ile 2 bin lira arasında yükseldiğini kaydetti. Piyasanın geçen yıla göre ortalama yüzde 20’lik bir zam beklentisi içine girdiğini söyleyen Tuna “Geçen yıl bin 250 TL olan kurbanlık koç bugünlerde bin 500 liradan alıcı buluyor. Şimdilik yüzde 20’lik bir zamla birlikte kurbanlık piyasası oluşmaya başladı” dedi.

 

 

‘MALİYETİMİZ ARTTI’

Hayvanın beslenme maliyetlerinin geçen yıla göre arttığına dikkat çeken Tuna, “Geçen yıl bir çuvalı 50-60 lira olan yemi bugünlerde 80-90 liradan alıyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR 60
  • Türk eri 4 yıl önce Şikayet Et
    Görende yem veriyorlar hayvana sanar mısır turşusu şeker pancarı küspesi çer çöp hormon ignesi kimi kandırıyorsunuz elinizde kalacak demedi demeyin
    Cevapla
  • Mustafa Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurban imkani olana farz kıĺınmışsada o muhteşem heyecani, etrafinda herkesin kurban teleaşi yaşarken bir çocuğun "biz neden kurban kesmiyoruz" diye mahcup soruşunu düşünen herkese sesleniyorum. Evet kurbanlik yetiştirmek zahmetlidir, zordur masraflidir. Amma zarar ediyoruz dersek bu YALAN olur. Az kar ediyoruz deseler anlayacagim. Bu sebepten ötürü, milletin ibadet şevkini kirmasinlar ve hayvan fiyati belirlerken vicdanlarini cüzdanlarinda unutmasinlar vesselam..
    Cevapla
  • Alp38 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene kurban kesmeyeceğim en uygun fiyat hangi kurumda ise bağış yapacağım.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Dana canlı 18 lira, kesme hariç, hayvan kesim parası 500 lira, Allah kabul etsin..
    Cevapla
  • aaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Küçükbaş 2 Bin Büyük 20 bin olmalı,ucuz kalmış fiyatlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle