Elektronik ve beyaz eşyada taksit sayıları arttı

Ticaret Bakanlığı'nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre bazı eşyalardaki taksit 18 aya çıktı.

Elektronik ve beyaz eşyada taksit sayıları arttı
Elektronik ve beyaz eşyada taksit sayıları arttı
GİRİŞ 22.06.2019 09:30 GÜNCELLEME 22.06.2019 10:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı bazı eşyalara ilişkin taksit sayılarındaki değişikliği Resmi Gazete'de duyurdu. Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirası'nın üstünde olan televizyon ve cep telefonu satışlarında altı ay, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ile mobilya satışlarında on sekiz ay olarak uygulanacak.

 

 

Perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksitlendirme süresi dört ayı geçmeyecek. Diğer kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamayacak.

 

 

 

YORUMLAR 14
  • HASAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Cep telefonundan taksİt kaldirildi. operatörlerİn ekmeğİne yağ sürüldü. Madem taksİt olmayacak onlarda yapamasinlar. yapiyorlarda nasil İkİ katina verİyorlar İnsanlar çaresİzlİkten aliyor. mağazalar bankalardan kredİ çektİrİyor o'da faİzlİ madem öyle birakinda mİllet dİrekt taksİtlİ alsin o zaman bu kadar mağdur olumuyordu.
    Cevapla
  • Bektasoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tuketime devam..bence klimalarida 50 ay yapin millet her odaya bitane taksin.. Taksit ne ya paran yoksa alma...insanlara para biriktirmeyi ogretmek gerek.
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ürünlerden ötv de kaldırılmalı, bunlar evlerin temel ihtiyaçları. Belirli bir fiyat üzerinden ötv alınabilir, mesela 3bine de çamaşır makinesi var, 10 bine de. Buna da bir ayar çekilmeli.
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    son güne bırakmasaydınız dün ç.makinası aldım 9 ay taksitle azıcık daha uzun alırdık
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Taksit sayısını azaltınca esnaf kızıyor, artırınca da bir başkaları. Bu hükumet ne yapsa memnun olmayan bir kesim çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle