Ankara Büyükşehir’de ikramiye krizi

Öz Taşıma-İş Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı bazı şirketler başta olmak üzere faaliyet gösterdikleri belediye şirketlerindeki işçilerin, ramazan bayramı ikramiyelerini henüz alamadığını ve bazı belediyelerde toplu iş sözleşmeleri imzaladıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir’de ikramiye krizi
Ankara Büyükşehir’de ikramiye krizi
GİRİŞ 22.06.2019 14:40 GÜNCELLEME 22.06.2019 14:40
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Mustafa Tuna döneminde bazı şirketlerin parası olmadığı için ikramiyeler, Büyükşehir Belediye Meclis kararı alınarak ödendi. Biz belediyeleri anlıyoruz. Ama işçi kardeşlerimiz de toplu sözleşmeden kaynaklanan ikramiye hakkının ödenmesini bekliyorlar. Başkan Yavaş'ın buna bir çözüm bularak ödeyeceğine inanıyoruz" dedi.

 

 

Mustafa Torumtay; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı bazı şirketler başta olmak üzere faaliyet gösterdikleri bazı belediye şirketlerindeki işçilerin, ramazan bayramı ikramiyelerini henüz alamadığını ve bazı belediyelerde toplu iş sözleşmeleri imzaladıklarını ifade etti.

17 BİN İŞÇİ 13 GÜNLÜK YEVMİYE BEKLİYOR

 

 

Belediyenin işçi ikramiyelerini ekonomik olarak sıkıntı yaşadıkları için yatıramadıklarını belirten Toruntay, "Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda şirket çalışanı var. Başka sendikalara bağlı sözleşmeler de vardır. 17 bin civarında işçi arkadaşımızın ödenmeyen 13 günlük yevmiyeleri söz konusudur" diye konuştu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin de işçilere bayram ikramiyesi ödemediğinin bilgisini veren Toruntay, belediyeye ikramiyeleri ödemesi için dava açtıklarını aktardı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 33
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Eytlilerde bi sessiz ne oldu mansur cozdumu sorununuzu
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyt lilerden ses yok mansura sormuyorlarmi hani hala cozmedin sorunumuzu cixxc
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Oy verenler dusunsun bizene
    Cevapla
  • Başkentli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Mansur nasıl belediye başkanı oldu hala anlamadım...
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    hala herkese iki anahtar verecem diyenlerin arkasından giden saflar var maalesef.ankara izmir antalya adana mersin gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle