'Yavuz' AB'yi rahatsız etti: Karşılık vermeye hazırız

Türkiye'nin Kıbrıs'a ikinci sondaj gemisi Yavuz'u dün uğurlaması Avrupa Birliği'ni rahatsız etti. Avrupa Birliği devlet başkanları, Kıbrıs açıklarında hidrokarbon aramak için ikinci sondaj gemisini gönderen Türkiye'ye uyarıda bulundu. Liderler sondaj faaliyetlerinin "hukuk dışı" olduğunu söylerken ve AB'nin "uygun karşılık vermeye hazır" olduğu uyarısında bulundu.

GİRİŞ 21.06.2019 11:31 GÜNCELLEME 21.06.2019 15:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye, dün ikinci sondaj gemisini doğalgaz ve petrol aramak üzere üç ay süreyle Kıbrıs'ın doğu açıklarına gönderirken, kendi kıta sahanlığı ve KKTC'nin ruhsat alanlarında arama çalışmalarını kesintisiz sürdüreceğini açıkladı.

 

 

İTİDAL GÖSTERMELİ

AB liderlerinin dünkü nihai açıklamasında, "Avrupa Konseyi bu tür hukuk dışı eylemlerin AB-Türkiye ilişkileri genelinde ciddi olumsuz etkilerinin altını çizmektedir. Avrupa Konseyi Türkiye'den itidal göstermesini istemektedir" denildi.

 

 

YORUMLAR 20
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar tarih boyuca yaptıkları gibi haçlı işbirliği, haçlı zihniyeti ile Türkiye'yi Doğu Akdenizde petrole ulaşmayi engellemeye çalışıyorlar. Tabi burada Amerika'nın da teşviki ve yönlendirmesi var.Ama başaramayacaklar.
    Cevapla
  • mehmet gocuklar 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ab ülkelerinin yakınlarında arasın petrolü bakalım., ne olacak., Lafa bak....
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen benim ulkeme meydan okursan avrupadaki turkler vatanina sahip cikar sakinha ulkemle oyun oynama
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    NE HUkuk dışılığından bahsediyorsunuz siz ? kime göre neye göre? herkes kendi sınırları içinde tabiki arıyacak doğal zenginliklerini değerlendirecek. Akdenizde en uzun sahil şeridi olan Türkiye'mi doğalgaz araması yapınca hukuksuz oluyor? demekki petrol gaz çok bu denizde, varsa 3. Gemiyide Gönderin Sayın Yetkililer!
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Benım arka bahcemde petrol cıkmıs ab yı ne ılgılendırır anca gıdersın yurru!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle