'Beyaz altın' havadan görüntülendi!

Çorum’un İskilip ilçesinde bulunan pirinç tarlaları havadan görüntülendi.

GİRİŞ 21.06.2019 09:01 GÜNCELLEME 21.06.2019 12:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İskilip, Osmancık, Kargı, Oğuzlar ve Dodurga ilçelerinde çeltik ekimi yapılan Çorum, Türkiye’nin en önemli çeltik üretim merkezleri arasında yer alıyor. Halk arasında “beyaz altın” olarak da adlandırılan çeltik, binlerce ailenin de geçim kaynağını oluşturuyor.

 

 

Kızılırmak'ın geçtiği en uzun araziye sahip olan İskilip ilçesinde doğa tutkunu Coşkun Akkoca tarafından drone ile görüntülenen çeltik tarlalarında adeta kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Pilavdan dolmaya, sütlaçtan sarmaya pek çok yemek ve tatlının en önemli unsuru olan çeltiğin ekili olduğu tarlalar havadan adeta bir kilimin desenleri gibi görünüyor. Çukurköy, Kırköy, Ambarcı, Yarımca ila Karlık köylerinde bulunan çeltik arazilerinden yapılan çekimlerde suyla dolu ve çimlenmiş tarlaların görünümü insanlara huzur veriyor.

Çeltik üreticileri tarafından Mayıs ve Haziran aylarında özenle hazırlanarak ekimi yapılan beyaz altının hasadı ise Eylül ayı sonlarına doğru başlıyor.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İşçiliği cok zor...
    Cevapla
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı pirinç türleri suyun içinde değil aynen ekin gibi kuru toprakta da yetişebiliyor. Ülkemizin pirinç açığını su olmayan yerde kuru toprakta yetişebilen pirinçlerle kapatabiliriz
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Pirinc bizim deil kaynagi uzak digu amerika. Bulgurumuza ne oldu seker hastaligini tetikliyor princ.
    Cevapla
  • İsmail K 4 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar ve Çinliler pirinci lapa olarak başlayıp yiyorlar bizler ise pilav yapıp yani yağda kizartip yiyoruz fark buradan oluyor
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    binlerce senedir ekmek yerine pirinç tüketen çinlileri korelileri japonları bir araştır şeker hastası olma konusunda türkiyeyle, göreceksin ki türkiyede şeker hastalığı, günlük ekmek niyetine pirinç tüketen koreden japonyadan çinden kat kat daha fazla. Keşke ülkemizde de doğal prinç üretilse de her gün yesek. Yediğimiz buğdaydan, una her şey israilden gelen genetiği değiştirilmiş tohumlardan üretiliyor.
    Cevapla
  • Çorumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel memleketim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle