Milli teknolojide hedefe baş koyduk

İthal edilen birçok ürünü üretecek ARSAN Kauçuk Fabrikası’nı açan Bakan Varank önümüzdeki dönemde Milli Teknoloji Hamlesi anlayışı çerçevesinde, yüksek teknolojili yatırımlara sağlanan destekleri daha da artıracaklarını söyledi. Bakan Varank “Biz bu hedefe baş koyduk” dedi.

Milli teknolojide hedefe baş koyduk
Milli teknolojide hedefe baş koyduk
GİRİŞ 20.06.2019 09:07 GÜNCELLEME 20.06.2019 09:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya’nın Ferizli ilçesindeki 3. OSB’de yapımı tamamlanan ARSAN Kauçuk Fabrikası’nın açılışını yaptı. 20 milyon dolarlık yatırımla kurulan fabrikada deprem izolatöründen metro inşaatlarında kullanılan tünel segment contalarına kadar bugüne kadar ithal edilen birçok ürünü yerli imkanlarla üretilecek. Açılışta konuşan Bakan Varank önümüzdeki dönemde ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ anlayışı çerçevesinde desteklerin artırılacağını belirterek, “Bunun için yeni destek programları üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak, tüm imkanlarımızı yerli ve milli üretim için seferber ettik. Tabii bazen bizim bu çabamızı küçümseyenler, Türkiye’de sanki yatırımlar durmuş, yeni fabrikalar açılmıyormuş gibi hava estirenler olduğunu görüyoruz. Halbuki milli üretim seferberliği artık Türkiye’de ‘ete kemiğe bürünmüş, meyve veren, somutlaşmış’ bir gerçektir. Kanıt isteyenler buraya, Ferizli’ye gelsinler, fabrikaları gezsinler, ortaya konan çabayı ve emeği görsünler. Açıkça söylüyorum, biz bu hedefe baş koyduk. Milli teknoloji hamlesi öncülüğünde üretim olmazsa olmazımızdır” diye konuştu.

 

 

GERÇEK KAHRAMANLAR

Varank “Şundan eminiz, gözü kara girişimcilerimiz, çalışkan sanayicilerimiz sayesinde önümüzdeki dönem, Türkiye’nin yeni fırsat pencerelerini en iyi şekilde değerlendirdiği bir dönem olacak” diye konuştu. Varank, “Türkiye için üreten, katma değer oluşturan ve istihdam sağlayan her firmamız, Türkiye’nin yeni büyüme hikayesinin gerçek kahramanlarıdır” dedi.

 

 

Darbenin fahri üyeleri hala aramızda

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatı sonrası sözüm ona demokratik ülkelerinin kafalarını kuma gömdüğünü aktaran Varank, 15 Temmuz hain darbe girişiminin, Mısır’ın yaşadığı akıbeti Türkiye’ye de yaşatmak isteyenlerin bir adımı olduğunu söyledi. Bu niyet sahiplerinin Mursi’nin vefatı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik benzetmelerle apaçık beyan etmekten de çekinmediğini aktaran Varank “Bu tablo bize bir şeyi çok net gösteriyor. Yurtta Sulh Darbe Konseyi’nin fahri üyeleri çeşitli maskelerle hala aramızda dolaşıyorlar. Türkiye’ye yönelik yapılan planların hâlâ cari olduğunu bizler çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin duruşundan rahatsız olanlar, Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti ile hesaplaşmak için İstanbul seçimlerini de bir fırsat olarak görüyorlar.”

EN YENiLiKÇi ÜNiVERSiTE ODTÜ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan ‘2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ sonuçlarını açıkladı. Endeksin bu yıl 7’ncisinin hazırlandığını belirten Varank, girişimcilik ruhunun ve yenilikçilik kültürünün gelişmesinde üniversitelerin en önemli basamak olduğunu söyledi. Varank 2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) 93.16 puanla ilk sırada yer aldığını, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) 90.16 puanla ikinci, Sabancı Üniversitesi’nin 85.49 puanla üçüncü olduğunu bildirdi. 

YORUMLAR 1
  • Albayrağım-02 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım hayırlı olsun ama ülkemizi dünyanın bir numaralı teknoloji ülkesine haline getirmek için ivedilikle Türkiye'nin en büyük Beş iline yüksek teknoloji araştırma uzay ve uçak ve otomobil sanayi liselerini açılmasını sayın MEB bakanımızdan rica ediyoruz.
    Cevapla