Ev almak isteyenlere Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank müjde! Kredi faizleri...

Ev almak isteyen fakat maddi durumu yetersiz olanlar için Ziraat Bankası, önceki gün enflasyona endeksli konut kredisini duyurmuştu Bununla birlikte VakıfBank ile Halkbank da kampanyaya dahil oldu. Peki ev almak isteyenler düşük faizli kredilerden nasıl faydalanabilir. İşte enflasyona endeksli konut kredisini kampanyasının tüm detayları...

Ev almak isteyenlere Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank müjde! Kredi faizleri...
Ev almak isteyenlere Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank müjde! Kredi faizleri...
GİRİŞ 21.06.2019 11:02 GÜNCELLEME 21.06.2019 11:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın ardından HalkBank da konut sahibi olmak isteyenler için Enflasyona Endeksli Konut Kredisi imkanı sağlayacağını duyurdu. Böylelikle üç banka da 'Enflasyona Endeksli Konut Kredisi' ürünlerini müşterilerinin kullanıma sundu. Hal böyle olunca Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, bankalarının uyguladığı faiz oranları büyük merak konusu oldu. İşte 19 Haziran konut kredisi faiz oranları ve konut kredisi faiz oranları açıklamaları

 

 

BANKALARDAN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın "Faiz oranı son açıklanan TÜFE'ye bankamızca belirlenen aylık 0,19 marjın eklenmesiyle hesaplanacak. Alınacak ev sıfır da ikinci el de olabilir" dedi.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih de Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler, ürün kapsamında iki farklı faiz uygulamasından yararlanabiliyor" açıklamasında bulundu.

 

 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da Ekonomimizin dengelenme sürecinde attığımız adımlarla piyasaları rahatlatırken, enflasyon oranlarındaki düşüş beklentileri doğrultusunda geliştirdiğimiz ürünlerle de müşterilerimize kolaylıklar sunmaktayız" ifadelerini kullandı.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ 

Konut kredisi hesaplama işlemi için Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesinde bulunan Konut Kredisi Hesaplama Aracı'na giriniz. Daha sonrasında almak istediğiniz kredi türünü seçin. Ardından kredi tutarı, ödeme vadesi ve faiz oranını belirleyerek HESAPLA butonuna basınız.

Hesapla butonuna bastıktan sonra alacağınız kredi türüne, tutarına ve vadesine göre konut kredisi karşınıza çıkacaktır. Örneğin;

Konut Kredisi seçeneğiyle 455.000 TL'lik tutar seçtiğimizde, vadesini 120 ay ve faiz oranını da yüzde 1,65 olarak seçtiğimizde sonuçlar şu şekilde çıkmaktadır;

Taksit Tutarı: 8,732.88 TL

Faiz Oranı: yüzde 1,65

Yıllık Maliyet Oranı: yüzde 21.9301

Siz de alacağınız konut kredisine ilişkin bilgileri bu sayfada girerek sorgulama yapabilir ve konut kredisi hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

HALKBANK KONUT KREDİSİ 

Halkbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,65 belirlendi.

Halkbank da Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ile 120 aya kadar vade seçeneği sunuyor. Bu kredi sayesinde enflasyon geriledikçe taksit tutarları da düşecek. Halkbank’ın kredisinde faiz oranları, müşteri tercihine göre her 6 ya da 12 ayda bir otomatik güncellenecek. Güncelleme döneminde, bulunulan aydan bir önceki ayda TÜFE’deki yıllık yüzde değişim oranına banka tarafından sözleşmede belirlenen marj oranı eklenecek ve böylece geçerli faiz oranı oluşturulacak.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Müşterilerimizin uygun koşullarıyla konut taleplerini öne çekmesini amaçladığımız Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ürünümüzle müşterilerimize ve ekonomimize destek olmaya devam etmekteyiz. Elbirliği yaptığımız ölçüde ekonomimiz daha da iyiye gidecek, doğru yatırımları doğru zamanda yapanlar ekonomimiz güçlendikçe daha fazla kazanacaktır” dedi.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ

Vakıfbank konut kredi kullanımlarında faiz oranı aylık yüzde 1,55 belirlendi.

VakıfBank’tan yapılan açıklamaya göre; ev sahibi olmak isteyenler, ürün kapsamında iki farklı faiz uygulamasından yararlanabiliyor. Kredi paketinin ilk alternatifinde, önce sabit sonrasında değişken faiz oranı uygulanırken; ikinci alternatifinde ise Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) değişim oranına bankanın sözleşmede belirlenen marj oranını eklemesiyle belirlenecek olan ’değişken faiz oranıyla’ kredi kullanılabilecek.

Müşteriler geri güncel oranlardan sabit faizli konut kredisine dönüş yapılabilecek.

Üründeki kredilerin faiz oranları, vadesi boyunca piyasa oranlarına göre yapılandırma yapılmaksızın 3, 6 ya da 12 ayda bir güncellenecek.

Faizde tüketiciyi koruyan tavan olacak.

Faiz enflasyona göre otomatik güncelleneceği için ek maliyet olmayacak.

Erken ödeme yapılması durumunda ise ödenen tutar için ’erken ödeme tazminatı’ alınmayacak.

YORUMLAR 6
  • Tugrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon bu zamana kadar kackere düştü. Ee enflasyon gerilemeyip artarsa faizde artacak adamlar tuzak kurmuş :)
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkaranlara sormak lazım 200.000 Tl 12 ay üzerinden aylık ödemesi kaç lira toplam tutar ne kadar.En önemlisi memur maaşı kaç lira ve bu sistemde memur nasıl ev sahibi olabilir her türlü halükarda banka kazanıyor. Birde utanmadan bunu vatandaşa müjde niyetine sunuyorlar.Hiç bir banka kar etmeden kredi vermez.
    Cevapla
  • MURAT 4 yıl önce Şikayet Et
    istemez arkadaşım zaten gırtlağa kadar günaha batmışız birde bu eklenmesin
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    işin içinde yine faiz olduğu için bana göre değil...keşke sadece enflasyon farkı olsaydı. müslüman mahalesinde salyangoz satmaya devam ediliyor...
    Cevapla
  • Nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonuçta banka para satar.Sinek pisliği kadar olsada faiz.Faizin her türlüsü haram deniliyor.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: faiz haramdır.... kurana bakınız.bilgilerinize.. müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle