Sahibinden en az şikayet alan ve sorun çıkarmayan otomobiller

Sahibinden sorunsuz araç sahibi olmak isteyenler geniş çaplı bir araştırma yapıyor. Özellikle maddi durumu kısıtlı olan otomobil sahipleri kronik sıkıntılardan uzak sanayinin yolunu unutacağı araçları J.D. Power derledi. Dünyanın dört bir yanında yaptığı araştırmaya göre en az şikayet alan ve en az sorun çıkaran 10 aracı listeledi.

Sahibinden en az şikayet alan ve sorun çıkarmayan otomobiller
Sahibinden en az şikayet alan ve sorun çıkarmayan otomobiller
GİRİŞ 20.06.2019 09:43 GÜNCELLEME 20.06.2019 09:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sorunsuz otomobil almak isteyen vatandaşlar özelikle yaz döneminde iyi bir tercih yapmayı hedefliyor. J.D. Power kuruluşun yaptığı araştırmaya göre 24 markaya ait yaklaşık 14 bin aracın kullanıcısıyla görüştü ve her markadan aynı sayıda, 1 yaşla 3 yaş arasında otomobiller üzerinden görüş aldı. Araştırmada motor, şanzıman, kaporta, iç mekan, elektrik, yürüyen aksan, ses sistemi, ısıtma-soğutma, sürüş konforu ve yakıt sarfiyatı konularında yapıldı. Şikayetler 177 sorun üzerinden değerlendirildi. İşte sahibinden en az şikayet alan otomobil markaları;

 

 

10. Ford

 

 

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 137.

9. Honda

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 132.

8. Opel

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 139. Şikayet sayısı Nissan ile aynı olmasına rağmen Nissan’ın Opel’e göre şikayet dağılımı model başına daha düzenli olduğundan Opel, Nissan’ın bir altında bulunuyor.

7. Nissan

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 139.

6. Peugeot

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 135.  Araştırma, 1 yaş ve 3 yaş arasında yapıldığı için Peugeot’nun 307 modeli bu araştırma dışında kaldığını belirtelim.

5. Skoda

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 114.

4 . Mitsubishi

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 113.

3 . Toyota

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 109.

2 . Hyundai

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 105.

1. KIA

Her 100 araç başına düşen şikayet sayısı 99.

YORUMLAR 12
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    2005 yılında 1996 model hyundai accent gls aldım geçen seneye kadar kullandım tek arıza çıkarmadı ön takım hariç. şu an 2018 model i20 kullanıyorum nazar değmesin :)
    Cevapla
  • fafa 4 yıl önce Şikayet Et
    opelden gerisi hikaye
    Cevapla
  • Özcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kia - Hyundai Kore markası ve güvensiz araçlar. Alman ve Japon markalardan başkası yalan.
    Cevapla
  • Hasan Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten saçmaladın şu anda. Alman arabası adar mercedes hariç problemli araç yoktur hayatımda 60-70 tane araç değiştirdim hyundai kia mazda en sorunsuz keyifli araçlar.
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    daha önce kia yada hyundai kullanmadığınız aşikar kendi sınıfındaki diğer markalardan daha üstün ve daha özellikli ve bunun yanında daha güçlü ve sorunsuz araçlar kia amerika da ve avrupada motor ve mekanik olarak en az arıza veren model seçildi ve ödül aldı ben kia yeni cerato dizel kullanıyorum aynı segmentte konfor sağlamlık güç ve performans ne istrerseniz var alman ve japon arabaları yollarda size rakip olarak görmezsiniz ben opel de toyotada kullandım kesinlikle marka yani adından başka birsey yok fazladan paranız varsa gidin alın ama karalamayın
    Cevapla
  • Memed 4 yıl önce Şikayet Et
    2011 yılında 2. el olarak aldığım ve şu an 16 yaşında olan Mitsubishi aracım var. Model yükseltmek bahanesiyle, artık bi arıza çıkartsada satsam diye son derecede hovarda kullandığım halde banamısın demiyor. Üstelik muhteşem bir yol tutuşu var, virajlarda kesinlikle çizgisinden çıkmıyor. Düz yolda değil ama virajlı yollarda mersedese bmw ye audiye nal toplatırsınız.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir arıza çıkartınca satmayı düşünmek ve nasıl olsa satacağım diye hovardaca kullanmak! İnşallah elinde kalır o araba.
    Cevapla
  • Hakan/s 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi modeli
    Cevapla
  • yakup budak 4 yıl önce Şikayet Et
    skoda, markasının arkasında durmuyor. Skoda Otomatik DSG lerde şanzıman hatası veriyor. birde arabanın boyasında vernik atma problemi var. ben skoda süperb aldığım için pişmanım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle